Mainos

Wahid Yhdysvaltoihin terveyssyistä

Indonesiaan valitaan varapresidentti.

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid


Indonesian korkein lakiasäätävä elin kokoontui tänään tuloksetta valitsemaan varapresidenttiä maan johtoon nousseen Megawati Sukarnoputrin tilalle.

Valinta lykättiin huomiseen sen jälkeen, kun yksikään ehdokas ei saanut tarvittavaa enemmistöä kahdella äänestyskierroksella. Varapresidentin valintaa pidetään tärkeänä, koska se vaikuttaa ratkaisevasti tulevan hallituksen kokoonpanoon.

Megawatia tukenut rintama ei onnistunut pääsemään yhteisymmärrykseen uudesta varapresidentistä ensimmäisessä äänestyksessä, ja toisella äänestyskierroksella ehdokkaita oli kolme.

Molemmilla kierroksilla eniten ääniä sai muslimipuolue PPP:n johtaja Hamzah Haz, jonka haastaja huomenna kolmannessa ratkaisevassa äänestyksessä on parlamentin puhemies ja Golkar-puolueen johtaja Akbar Tandjung. Eläkkeelle jäänyt kenraali ja entinen turvallisuusministeri Susilo Bambang Yudhoyono putosi ehdokkaiden joukosta toisella äänestyskierroksella.

Wahid Yhdysvaltoihin

Tänään saatiin myös ensimmäisiä merkkejä siitä, että virastaan erotettu entinen presidentti Abdurrahman Wahid on hyväksymässä tappionsa.

Wahidin kerrottiin matkustavan tänään Yhdysvaltoihin terveystarkastuksia varten. Hän kärsii sydänongelmista, sokeritaudista ja on miltei sokea. Wahidin ystävien ja liittolaisten mukaan matka Yhdysvaltoihin merkitsee entisen presidentin kunniakasta perääntymistä.

-Hän hyväksyy historian realiteetit ja toivoo, että Megawati onnistuu palauttamaan maan asiat oikeille raiteille, kertoi entinen ulkoministeri Ruslan Abdulgani tavattuaan Wahidin presidentinpalatsissa.

Wahid on tähän saakka kieltäytynyt hyväksymästä viraltapanoaan. Hän on ollut sulkeutuneena palatsiinsa maanantaista lähtien, jolloin Indonesian ylin lainsäädäntöelin kansalliskokous erotti hänet ja nimitti tilalle tuolloin varapresidenttinä toimineen Megawati Sukarnoputrin.

Megawati matkusti tänään Itä-Jaavan maakuntaan, missä asuu runsaasti Wahidin kannattajia. Hänen on määrä vierailla isänsä, maan entisen presidentin Sukarnon haudalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.