Mainos

Wahid vetosi kompromissin saamiseksi

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid vetoaa poliittisiin vastustajiinsa viime hetken kompromissin saavuttamiseksi hänen viraltapanoaan koskevassa kiistassa.

Wahid sanoi suorana lähetyksenä televisioidussa puheessaan, että sopimus on tarpeen Indonesian orastavan demokratian pelastamiseksi. Wahid antoi lausuntonsa vain hieman ennen kuin Indonesian korkeimman lainsäädäntöelimen kansalliskokouksen on määrä kokoontua panemaan alulle viraltapanomenettely Wahidia vastaan. Kansalliskokouksen puhemies Amien Rais ilmoitti erityisistunnosta perjantai-iltana.

Kansalliskokous vaatii, että Wahidin on annettava maanantaina selonteko virkakaudestaan. Jos kansalliskokous ei hyväksy selontekoa, niin kuin todennäköiseltä näyttää, se voi peruuttaa Wahidin valtaoikeudet. Wahid ilmoitti lauantaina boikotoivansa kansalliskokouksen istuntoa. Hän ei julistanut Indonesiaan poikkeustilaa aiempien uhkaustensa mukaisesti.

-Minä en osallistu tuohon laittomaan istuntoon, hän sanoi uutistoimisto AP:n mukaan. Indonesian poliisi oli täydessä valmiustilassa lauantaina kansalliskokouksen erityisistunnon vuoksi. Yli 40000 sotilasta ja poliisia on komennettu turvatoimiin pääkaupungissa Jakartassa ja sen ympäristössä.

Wahidin poliittiset vastustajat ovat aiemmin luvanneet, että kansalliskokouksen erityisistunto järjestetään riippumatta siitä, osallistuuko Wahid siihen vai ei.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.