Mainos

Wahid: kenraalit yrittävät hajottaa Indonesian hallituksen

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid sanoi tänään, että eräät upseerit juonivat salaa ja yrittävät hajottaa Indonesian hallituksen. Hänen mukaansa hallitusta vastustetaan myös kansalaisyhteiskunnan puolelta.

-Tiedän, että useat (alueelliset) sotilaskomentajat keräävät voimiaan yhteen vastustaakseen minua. Myös kansalaisyhteiskunnan puolella on havaittavissa yrityksiä horjuttaa hallintoa, Wahid sanoi valtiollisen television haastattelussa. Wahid korosti kuitenkin, että kansa on hänen takanaan, eikä hänellä niin ollen ole mitään pelättävää.

Wahid nousi valtaan viisi kuukautta sitten ja hän on siitä lähtien yrittänyt vähentää asevoimien vaikutusvaltaista asemaa Indonesian politiikassa. Hän on mm. korvannut useita kovan linjan upseereja avainpaikoilta uudistusmielisemmillä kenraaleilla. Hän erotti myös turvallisuusasioiden ministerinsä, entisen asevoimien komentajan, kenraali Wiranton viime kuussa.

Itä-Timorin kansanäänestyksen jälkeisiä väkivaltaisuuksia tutkinut komitea piti Wirantoa "moraalisesti vastuussa" tapahtumista. Wiranton erottamisen jälkeen useat hänelle läheiset kenraalit ovat asettuneet vastahankaan presidentin kanssa.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.