Mainos

Wahid ja Megawati neuvottelevat rauhasta

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid on matkustanut pienelle Sabangin saarelle, joka sijaitsee Acehin maakunnan pohjoiskärjessä. Matkan tarkoituksena on vauhdittaa Acehin rauhanpyrkimyksiä.

Wahid saapui paikalle vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun seitsemän ihmistä oli saanut maakunnassa surmansa turvallisuusjoukkojen ja sissien välisessä tulitaistelussa tiistain vastaisena yönä. Presidentti Wahidin oli alun perin määrä tiistaina keskustella Acehin eri ryhmittymien kanssa, mutta paikalla ei ainakaan aamulla ollut ainoatakaan separatistijohtajaa. Separatistit ovat vaatineet kansanäänestystä Acehin itsenäistymisestä siitä saakka, kun Itä-Timorissa äänestettiin itsenäistymisen puolesta elokuussa.

Wahid on luvannut kansanäänestyksen, mutta ainoastaan islamilaisen lain soveltamisesta, torjuen kaikki itsenäisyyspyrkimykset. Sabangissa pitämässään puheessa Wahid sanoi uskovansa, että Acehin konfliktien loppu on jo näkyvissä.

-Toivon, että kaikki se verenvuodatus ja kurjuus, jota olette joutuneet kokemaan, on kohta ohi, Wahid sanoi. Indonesian varapresidentti Megawati Sukarnoputri jatkoi tiistaina erillistä välitystehtäväänsä Molukkien levottomuuksien rauhoittamiseksi. Megawatin oli määrä matkustaa seurueineen Ambonista alueen pohjoisosaan Ternateen, missä viimeisimmät kristittyjen ja muslimien väliset yhteenotot ovat sattuneet. Yli vuoden jatkuneissa kristittyjen ja muslimien välisissä kahakoissa on Molukeilla kuollut arviolta 2000 ihmistä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.