VW-kohun vaikutukset autojen arvoon – onko kuluttajilla syytä huoleen?

Volkswagenin päästöskandaalin oltua päällä jo jonkin aikaa, on esiin tullut kysymys siitä, vaikuttaako kohu jotenkin Volkswagenin dieselautojen jälleenmyyntiarvoon?

Kamux Oy:n konsernijohtaja Juha Kalliokoski kertoo, että kysymyksiä jälleenmyyntiarvon heikkenemisestä ei ole tullut. Hänen mukaansa uusien autojen kauppaan liittyviä kysymyksiä on tullut merkkiliikkeisiin ilmeisesti jonkin verran.

Kohulla ei myöskään Kalliokosken mukaan ole vaikutusta jo ostettuihin autoihin.

– Esiin tullut skandaali ei heikennä asiakkaan ostamaa autoa millään tavalla. Kysehän on vain rajoitetusta päästöasiasta, hän sanoo. 

Vaikutuksia käytettyjen autojen kaupankäyntiinkin Kalliokoski epäilee.

– En jaksa uskoa, että se vaikuttaa kaupankäyntiin. Ainakaan nyt viimeisen kahden viikon aikana, kun tämä skandaali on ollut pinnassa, meidänkin konsernimme tuotteet ovat myyneet hyvin.

Mahdollisena ongelmana polttoaineen kulutuksen lisääntyminen

Päästöpaljastuksen ja sitä seuraavan autojen korjauksen on myös spekuloitu vaikuttavan autojen polttoaineen kulutukseen lisäämällä sitä. Tätäkään asiaa Kalliokoski kehottaa olemaan huolehtimatta sen suuremmin. Tehdas on omassa tiedotteessaan luvannut lähestyä jokaista asiakasta suoraan ja kantaa vastuun mahdollisista muutoksista ja kustannuksista.

– Meillä ei ole vielä tietoa siitä, että minkä kokoisesta mahdollisesta, ja nimenomaan mahdollisesta, ongelmasta on kysymys. Jos sillä on desivaikutus sadalle kilometrille tai vastaavaa, niin kysymys on senteistä. Tässä kohtaa ei vain pysty kommentoimaan, että onko sellaisia mahdollisuuksia ylipäänsä edes olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja