Mainos

Vuosikymmenen tähtihetket internetissä listattiin

Internetissä tapahtuvia merkkitapahtumia on listattu Yhdysvalloissa. Wikipedian julkistaminen, iPhonen syntyminen ja Barack Obaman presidentinvaalit kuuluvat listauksen mukaan vuosikymmenen vaikuttavimpiin tapahtumiin internetissä.

Webby -listauksen vuosikymmenen Top 10

Vuosittaiset Webby -palkinnot julkistettiin New Yorkissa sijaitsevassa kansainvälisessä digitaalisen tieteen ja taiteen akatemiassa (International Academy of Digital Arts and Sciences). Webby palkintoja on jaettu vuodesta 1996 alkaen.

Myös Iranin vaaleja tänä vuonna pidettiin merkittävänä. Protestit osoittivat Twitterin ja muiden sosiaalisten verkkopalvelujen voiman demokratian muokkaajina.

Listauksessa näkyy amerikkalainen painotus. Suomessa tehty netin merkkipaalujen Top 10 -listaus varmasti näyttäisi joiltakin osin erilaiselta.

-Internet on vuosikymmenen tarina, koska se oli muutoksen katalyytti niin jokapäiväisessä elämässä kuin myös viestinnässä, mainonnassa, politiikassa ja popkulttuurissa, kertoo Webby -palkintojen puheenjohtaja David-Michel Davies lausunnossaan.

-Kaikkien listallamme olevien merkkitapahtumien taustalla on internetin kyky kiertää vanhoja järjestelmiä ja antaa enemmän vaikutusvaltaa tavallisille ihmisille, hän jatkaa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.