Mainos

Vuosi vaihtui melko rauhallisesti

Uudenvuoden vietto sujui meillä Suomessa kohtalaisen rauhallisesti. Kotihälytyksiä oli Helsingissä kuitenkin enemmän kuin kahtena viime vuotena.

Vuoden vaihtumista juhlittiin eri puolilla Suomea rakettien räiskeessä.

Yksi näyttävimmistä ilotulituksista nähtiin puoliltaöin Rovaniemellä, jossa kaupunki ja maalaiskunta yhdistyivät. Uusi 58 000 asukkaan Rovaniemen kaupunki on pinta-alaltaan Euroopan suurin kaupunki. Samalla kuntien määrä väheni Suomessa 431:een.

Myös Vaasassa vuotta 2006 vastaanotettiin tavanomaista juhlavammissa merkeissä kaupungin 400-vuotisjuhlien kunniaksi.

Helsingissä kaupunkilaiset kokoontuivat perinteiseen uuden vuoden vastaanottoon Senaatintorille. Poliisi mukaan paikalla oli noin 10 000 ihmistä, mikä oli kaksi kertaa niin paljon kuin vuotta aiemmin.

Tapahtuma alkoi Helsingin Rautatien soittajien esittämällä fanfaarilla, mitä seurasi Helsingin hiippakunnan tuomiorovastin Matti Poutiaisen hartauspuhe ja Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen uuden vuoden tervehdys. Maamme-laulun jälkeen Tuomiokirkon kellot löivät 12 kertaa.

Sää hillitsi juhlintaa

Uudenvuoden juhlinta piti viranomaiset kiireessä koko sunnuntain vastaisen yön. Kaikkiaan juhlinta kuitenkin sujui kohtalaisen rauhallisesti eri puolilla Suomea. Vakavilta onnettomuuksilta ei kuitenkaan täysin vältytty.

Anjalankoskella Kymenlaaksossa keski-ikäinen mies sai surmansa hänen autonsa upottua jokeen aattoiltana.

Hälytyskeskusten tietoon ei tullut muita ihmishenkiä vaatineita onnettomuuksia tai tulipaloja. Juhlintaa hillitsi monin paikoin vesi- tai räntäsade.

Helsingin poliisia työllisti varsinkin päihtyneet sekä häiriökäyttäytymiset, kuten ilotulitteiden asiaton käyttö. Kotihälytyksiä oli tänä vuonna enemmän kuin kahtena viime vuonna. Poliisi kirjasi uudenvuodenaaton kello 18:n ja sunnuntain aamukuuden välillä yhteensä 477 tehtävää, mikä on suurin piirtein saman verran kuin vuosi sitten.

Ilotulitteista lukuisia silmävammoja

Ilotulitteet aiheuttivat parikymmentä silmävammaa uudenvuoden juhlijoille eri puolilla Suomea. Helsingissä silmävammapotilaita oli 12. Oulun seudun yhteispäivystyksessä hoidettiin kolmea silmävammoja saanutta.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikan silmävammapotilaista kymmenen oli saanut vammoja uudenvuodenyönä ja kaksi nuorukaista loukkaantui ilotulitteista jo viime torstaina. Vammoista kaksi oli vaikeita ja neljä vaati leikkauksen.

Vammoja saaneista seitsemän oli katsojia ja viisi ilotulittajia. Ilotulittajista kaikki saivat vammansa, kun ilmeisesti viallinen tulite räjähti sytyttäessä.

Oulun seudun yhteispäivystyksen mukaan kahden silmävammoja saaneet vammat aiheutuivat raketeista ja kolmannen paukkupapateista.

Silmävammoja aiheutui myös ainakin Tampreen, Hämeenlinna, Jyväskylän ja Rovaniemen seudulla. Sen sijaan esimerkiksi Turun ja Kuopion yliopistollisten keskussairaaloiden tietoon ei tullut ainuttakaan rakettivammaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.