Mainos

Vuosi sitten kadonnutta mysteerikonetta etsitään yhä – liikenneministeri: Löydämme sen

Malesian mukaan vuosi sitten kadonneen mysteerikoneen etsintöjä jatketaan ainakin toukokuuhun saakka.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut Malaysia Airlines -yhtiön lento MH370 katosi tunnin lennon jälkeen jäljettömiin, eikä sitä ole sen jälkeen löydetty.

Konetta etsii Intian valtamerestä neljä alusta noin 60000 neliökilometrin suuruiselta alueelta. Toistaiseksi alukset eivät ole löytäneet muuta kuin pohjaan uponneita tavarakontteja.

Malesian liikenneministeri Liow Tiong Lai ei ottanut suoraan kantaa siihen, mitä tehdään, jos alueelta ei löydetä mitään. Liow totesi vain viranomaisten palaavan tässä tapauksessa "takaisin suunnittelupöydän ääreen".

BBC:n haastattelussa Lai oli kuitenkin vakuuttunut, että kone löydetään vielä.

Australian pääministeri Tony Abbott sanoi toissa päivänä, ettei etsintöjä voida jatkaa loputtomiin nykyisessä laajuudessaan.

Malaysia Airlines pitää tänään yksityisen muistotilaisuuden koneessa olleen lentohenkilökunnan muistoksi pääkonttorissaan. Matkustajien omaiset puolestaan pitävät oman muistojuhlansa Kuala Lumpurissa. Koneessa oli 239 ihmistä.

Koneen katoamista koskevan väliraportin on määrä valmistua tänään. Liikenneministeri ei kuitenkaan osannut sanoa, kuinka pitkään menee ennen kuin raportti julkistetaan, koska viranomaiset haluavat ensin tutustua siihen itse.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.