Mainos

Vuosi ilman uusia vaatteita – pystyisitkö sinä tähän?

Viime syyskuussa muutama yhdysvaltalaisnainen keksivät täysin uuden dieetin. Tällä kertaa se ei liitykään ruokaan, vaan shoppailuun. Nyt naisia kahdeksasta maasta on liittynyt mukaan muotipaastoon. Mistä oikein on kyse ja miksi?

Suuri amerikkalainen vaatedieetti -nimeä kantava villitys alkoi viime vuoden syyskuussa. Ajatuksena on laihduttaa vaatekaappia turhista vaatekappaleista ja lihottaa lompakkoa. Dieetillä on vain yksi sääntö: Ei saa ostaa uusia vaatteita 12 kuukauteen.

Nyt liike on levinnyt seitsemään maahan ja Yhdysvalloissakin jo 17 osavaltioon. Mukaan on liittynyt 19–60-vuotiaita naisia.

Time-lehti haastatteli muotipaastoon liittyneitä naisia. Heistä suurin osa oli kuluttanut ennen paastioa keskimäärin 200 dollaria (noin 150 euroa) kuukaudessa vaatteisiin. Kaikilla tuntui olevan hieman erilaiset syyt liittyä paastoon. Toiset halusivat säästää rahaa, toiset halusivat pienentää hiilijalanjälkeään. Jotkut tunsivat shoppailemisen hallitsevan elämää ja jotkut puolestaan halusivat oppia käyttämään ja muokkaamaan vanhoja vaatteitaan uudella tavalla.

Muotipaaston ajatuksena on, että vuoden ajan ainoat uudet vaatteet, joita saa ostaa, ovat alusvaatteet, kengät ja asusteet. Lahjaksi saatuja vaatteita ei lasketa, mutta paastoajat eivät saa erityisesti toivoa vaatteita lahjaksi.Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lähde: Time

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.