Mainos

Vuosi 2050: Syöpälääke löytyy, paperirahat katoavat

Jenkin uskovat tulevaisuuden tuovan tullessaan ainakin syöpälääkkeen ja maailmansodan. Osa odottaa myös vapahtajan paluuta.

Uuden tutkimuksen mukaan amerikkalaiset katsovat tulevaisuuteen vähemmän luottavaisin mielin kuin vuonna 1991, kertoo telegraph.co.uk. Huhtikuussa 2010 tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 1500 henkeä, ja se suoritettiin puhelinhaastattelujen voimin.

Vuonna 1991 tehdyssä tutkimuksessa 81 prosenttia vastaajista odotti elämältä positiivisia asioita. Uudessa tutkimuksessa vain 64 prosenttia vastanneista suhtautui positiivisesti tulevaisuuteen.

Tutkimuksen mukaan 71 prosenttia amerikkalaisista kuitenkin uskoo, että syöpälääke löytyy vuoteen 2050 mennessä. 66 prosenttia uskoo tekoraajojen toimivan aitoja paremmin ja 81 uskoo tietokoneiden osaavan keskustella.

Jenkit uskoivat myös energiakriisin tai ilmastonmuutoksen tuomiin ongelmiin. 58 prosenttia amerikkalaisista pelkää uuden maailmansodan syttyvän vuoteen 2050 mennessä; 53 prosenttia odottaa uutta, ydinaseilla tehtyä terrori-iskua.

Muita tuloksia: Miltä näyttää vuosi 2050?

53 prosenttia vastaajista uskoo tavisten matkustavan avaruudessa.

74 prosenttia uskoi, että suurin osa heidän käyttämästään energiasta tulee muista lähteistä kuin hiilestä, öljystä tai kaasusta. 72 prosenttia uskoi maailman ajautuvan energiakriisiin.

42 prosenttia uskoi tiedemiesten voivan lukea ajatuksia skannaamalla ihmisten aivoja. 55 prosenttia kuitenkin uskoi, että näin ei tule tapahtumaan.

89 prosenttia uskoi amerikkalaisten valitsevan itselleen naispresidentin vuoteen 2050 mennessä.

41 prosenttia uskoi Jeesuksen palaavan maan päälle. 46 prosenttia totesi, ettei näin tule tapahtumaan.

63 prosenttia uskoi, että paperiraha poistuu käytöstä. 61 prosenttia uskoi myös, ettei kukaan enää lähettele kirjeitä vuonna 2050.

31 prosenttia vastaajista odotti asteroidia, joka tulisi törmäämään maahan.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.