Mainos

Vuosi 2007 verisin toimittajille yli kymmeneen vuoteen

Toimittajien kuolemista raportoiva komitea kertoo, että tämä vuosi on vaatinut jo yli 60 toimittajan tai kuvaajan hengen työaikana. Vaarallisin paikka journalisteille on edelleen Irak.

Tämän vuoden aikana ainakin 64 toimittajaa tai kuvaajaa on kuollut väkivaltaisesti töitä tehdessään. Pahin paikka jo viiden vuoden ajan on ollut Irak, jossa on kuollut tänä vuonna 31 journalistia. Sen jälkeen kun Yhdysvallat miehitti Irakin maaliskuussa 2003, siellä on kuollut 124 journalistia ja sen lisäksi 49 muuta media-alalla työskennellyttä.

Muita synkkiä maita ovat Somalia (7 kuollutta), Pakistan (5), Sri Lanka (5), Afganistan (2) ja Eritrea (2). Yhden kuolonuhrin maita ovat Haiti, Honduras, Kirgisia, Myanmar (entinen Burma), Nepal, palestiinalaisalueet, Paraguay, Peru, Turkki, Venäjä, Yhdysvallat ja Zimbabwe.

Vain vuosi 1994 on ollut verisempi: silloin journalisteja kuoli väkivaltaisesti työssään 66. Sinä vuonna vaarallisia maita olivat Algeria, Bosnia ja Ruanda.

Journalistit kuolivat suoraan tapettuina, sotatilanteissa tai muuten vaarallisissa paikoissa. Toimittajien kuolemista raportoiva New Yorkissa oleva Committee to Protect Journalists näkee yhtenä valopilkkuna sen, että yhtään journalistia ei ole surmattu Kolumbiassa, ensimmäisen kerran 15 vuoteen.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.