Mainos

Vuosi 2000 yllättää suomalaisyritykset

Joka seitsemäs organisaatio Euroopassa ja Yhdysvalloissa myöhästyy tietokoneiden päivityksessä vuoden 2000 varalle, ennustetaan Cap Gemini -konsulttiyhtiön Millennium Index -raportissa. Suomi on valmisteluissa hännänhuippujen joukossa, sillä meillä peräti joka neljäs yritys tai laitos on vaaravyöhykkeessä. Suomen lisäksi myöhässä ollaan varsinkin Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa, Cap Gemini varoittaa.

Muissa maissa ongelmat ovat vähäisempiä, mutta myös niissä on vaara, että ongelman laajuus ja siitä aiheutuvat kulut aliarvioidaan, raportissa arvioidaan. Cap Geminin Input -tutkimuslaitokselta tilaamaa indeksiä varten tehtiin yli 1 100 haastattelua kaikkia kokoluokkia edustavissa yhtiöissä yhdeksässä EU-maassa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Indeksissä arvioidaan vuosituhannen vaihteen eri maissa aiheuttamat kustannukset ja verrataan niitä siihen, kuinka suuri summa muutostöihin on tähän mennessä käytetty.

Tässä vertailussa Suomi on häntäpäässä, sillä indeksin mukaan meillä on kulutettu vasta 15 prosenttia vuoden 2000 vaatimiin muutostöihin tarvittavista rahoista. Kaikkien vertailussa mukana olevien maiden keskiarvo oli 28 prosenttia. Pisimmällä ollaan Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Norjassa ja Ranskassa. Yhteensä Cap Gemini laskee vuosituhannen vaihteen atk-muutosten maksavan Euroopassa ja Yhdysvalloissa lähes 720 miljardia dollaria eli runsaat neljä miljardia markkaa. Cap Gemini on Euroopan suurin informaatioteknologia- ja johdonkonsultointiyritys, jolla on toimintaa myös kaikissa pohjoismaissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.