Mainos

Vuosaaren vaaralliset valaisinpylväät saavat kaiteet

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Vuosaaren tieosuudella on menehtynyt kolme ihmistä ja 13 on loukkaantunut. Jäykkien valaisinpylväiden eteen aiotaan nyt rakentaa suojakaiteet.

Vuotien vaaralliset valaisinpylväät saavat eteensä kaiteet Helsingin Vuosaaressa. Hanke alkoi kaivutöillä heinäkuun alkupuoliskolla, ja valmista on lokakuussa. Työn aikana yksi ajokaistoista on pois käytöstä.

Vuosina 1999-2007 on Vuotiellä tapahtunut 3 kuolemaan ja 13 loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta. Rakennusviraston mukaan massiiviset, ajoradan reunaan sijoitetut pylväät ovat heikentäneet kadun liikenneturvallisuutta. Ilman suojakaidetta kadulta suistuva ajoneuvo on törmännyt melkein väistämättä päin jäykkää pylvästä.

Vuotie toimii Kehä I:n jatkeena liikenteen pääväylänä Vuosaaren ja muun Helsingin sekä pääkaupunkiseudun välillä. Reikäpylväin valaistua katuosuutta on noin 1,3 kilometriä.

Valaisevien reikäpylväiden reunustamalle osuudelle tulee kaiteet ajoradan molemmin puolin. Kaide tulee ajoradan ja valopylväiden väliin suurin piirtein samalle kohdalle, jossa nyt on tien reunakiveys. Muutosten jälkeen Vuotie kapenee nykyisestä 7,5 metristä 7 metriin.

- Moottoriteiltäkin tutut kaksiputkikaiteet ovat jäykkää tekoa. Ne estävät auton törmäämistä valopylväisiin ja ulosajojen sattuessa vähentävät kohtalokkaimpia seurauksia. Jokunen valopylväs joudutaan siirtämään kauemmaksi ajoradasta, jotta kaiteen taakse saadaan riittävä joustovara, kerrotaan Helsingin rakennusvirastosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.