Mainos

Vuosaaren satama EU-parlamentin hampaissa

EU-parlamentin vetoomusvaliokunnan mukaan hankkeen ympäristövaikutuksia on vähätelty. Ympäristöministeriö korostaa, että asiassa on menetelty lakien mukaisesti.

EU-parlamentti arvioi, että Suomi on saattanut rikkoa unionin lakeja Helsingin Vuosaaren satamahankkeessa. Parlamentin vetoomusvaliokunnan mukaan satamahankkeen ympäristövaikutuksia on vähätelty ja varovaisuusperiaate on jätetty huomioimatta.

Raportissa esitetään, että Suomen pitäisi pidättäytyä ympäristölle vaarallisista toimenpiteistä, kunnes komission arvio asiasta on saatu. Valiokuntaan kuuluvan EU-edustajan Uma Aaltosen mukaan se tarkoittaa, että satamatyöt ja erityisesti ruoppaus olisi keskeytettävä toistaiseksi.

Ympäristöministeriö ei yhdy Euroopan parlamentin vetoomusvaliokunnan näkemykseen siitä, että Vuosaaren satamahankkeen ympäristövaikutuksia olisi vähätelty. Rakennusneuvos Mauri Heikkonen ympäristöministeriöstä sanoo, että Suomessa ollaan korkeinta hallinto-oikeutta myöten oltu sitä mieltä, että satama-asiassa on menetelty lakien mukaisesti.

- Meidän mielestämme Vuosaari-hankkeessa ei ole tehty ympäristöllisiä rikkeitä. EY-tuomioistuin kaiketi sitten viime kädessä ratkaisee, onko lakia rikottu vai ei. Heikkonen ei usko, että työt Vuosaaressa jouduttaisiin keskeyttämään.

- Nyt tehdään komissiolle lisäselvityksiä ja odotetaan, että komissio ottaa niihin kantaa. Toukokuun alussa selvitämme komissiolle vielä lisää Vuosaaren TBT-myrkkyasiaa ja Natura-kysymystä. Komissio ratkaisee ilmeisesti ennen kesälomia, mihin suuntaan se tässä asiassa lähtee, Heikkonen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.