Mainos

Vuosaaren ampumistapaus: Uhri ei vieläkään saapunut paikalle

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään Vuosaaren ampumistapausta.

Tarkoitus oli kuulla tapauksen uhria eli asianomistajaa. Hän ei kuitenkaan saapunut paikalle, eikä häntä ole tavoitettu. Virolaismies ei myöskään saapunut aikaisempaan käsittelyyn pari viikkoa sitten.

Syyttäjä Heli Vesaajan mukaan on hyvin poikkeuksellista, ettei asianomistaja saavu paikalle oikeudenkäyntiin. Uhrilla ei myöskään ole korvausvaatimuksia. Syyttäjä kertoo, ettei hän tiedä miksi asianomistaja ei ole halunnut tulla paikalle.

Ennen ampumistapauksen varsinaista käsittelyä kuultiin todistajaa, joka kertoi virolaisperäisen syytetyn olleen mukana myös varastettujen aseiden välityksessä ja kätkemisessä.

Todistaja kertoi, että hänen asunnolleen oli tuotu asuntomurrosta peräisin olleita varastettuja aseita. Mukana oli myös patruunoita. Yhdessä aseista eli kiväärissä oli tähtäin ja äänenvaimennin. Vuosaaren uhria ammuttiin myöhemmin samaisella aseella.

Todistajan mukaan aseita hommattiin imagon vuoksi. Aseita oli tarkoitus myydä myöhemmin eteenpäin.

Syyttäjän mukaan tapauksessa täyttyy näin myös kätkemis- ja ampuma-aserikos. Entuudestaan tapaukseen liittyy myös huumausainerikoksia. Tässä vyyhdissä on mukana useita syytettyjä.

Hengenvaarallinen ampuminen tapahtui heinäkuun alussa

Helsingin Vuosaaressa ammuttiin tämän vuoden heinäkuussa 1987 syntynyttä virolaismiestä. Hengenvaaralliset vammat vaativat leikkaushoitoa.

Aiemmin poliisi epäili tapon yrityksestä kahta henkilöä, mutta oikeudessa ampumisesta on syytettynä nyt vain yksi ihminen. Toissijaisena syytteinä luettiin tänään törkeä vammantuottamus ja vaaran aiheuttaminen.

Syytetty on kiistänyt syytteet ja hänen mukaansa ase laukesi vahingossa, kun uhri tarttui siihen. Syytetty kertoi myös olleensa päihteiden vaikutuksen alaisena.

Syyttäjä vaati, että syytetty pidetään vangittuna. Muutoin hän vaati syytetylle viiden vuoden vankeusrangaistusta.

Kansliatuomio annettaneen marraskuun loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.