Mainos

Vuorovaikutus kaavoituksessa vaikeaa

Kuntalaisten, kaavoittajien ja muiden viranhaltijoiden sekä päättäjien yhteistyö kaavoituksessa on osoittautunut vaikeaksi.

Kuntien kaavoituksesta tiedottaminen on tullut avoimemmaksi ja kuntalaisten kiinnostus osallistumiseen lisääntynyt niinä kahtena ja puolena vuotena, jotka maankäyttö- ja rakennuslaki on ollut voimassa.

Vuorovaikutteinen toimintatapa, joka tähtää kuntalaisten, kaavoittajien ja muiden viranhaltijoiden ja päättäjien tavoitteiden ja näkemysten yhteensovittamiseen, on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi. Kuntalaiset ovat olleet paikoin pettyneitä vaikuttamismahdollisuuksiinsa. Kunnissa on taas oltu pettyneitä, kun varhain tarjotuista osallistumismahdollisuuksista huolimatta yhteisymmärrystä ei ole löydetty.

Keskisuurista (20 000 - 50 000 asukasta) kunnista välittyy myönteisempi kuva osallistumisen ja vuorovaikutteisen suunnittelun toteuttamisesta kuin suurista, yli 50 000 asukkaan kunnista.

Kuntaliiton tutkimuksessa haastateltiin vuorovaikutteiseen suunnitteluun osallistuneita kuntalaisia, kaavoittajia ja muita viranhaltijoita sekä luottamushenkilöitä. Näille toimijaryhmille tehtiin lisäksi kysely viidessäkymmenessä suurimmassa kunnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.