Mainos

Vuorotteluvapaita saanee pitää jatkossakin

EK:ssa on arveltu, että vuorotteluvapaa vaihdettaisiin omaishoitajien hoitovapaaseen. Hallitus on luvannut ohjelmassaan vakinaistaa vuorotteluvapaan, mikäli pysyvästä rahoituksesta sovitaan.

Vuorotteluvapaa halutaan säilyttää jatkossakin. Ehdotus sen vaihtamisesta omaishoitajien vapaaseen ei saa tukea eduskunnasta. Työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen pitää selvänä, että vuorotteluvapaa jatkuu tavalla tai toisella.

Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa on pohdiskeltu, että omaishoitajille toivottu oikeus hoitovapaaseen voisi toteutuessaan syrjäyttää vuodesta 1996 käytössä olleen vuorotteluvapaan. Liiton lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen sanoi alkuviikosta, ettei nykymuotoista vuorotteluvapaata enää tarvita, jos tarjolle tulee omaishoidonvapaa.

- Kun väestö vanhenee, pitää arvioida, mitkä vapaat ovat perusteltuja ja kuka mitäkin rahoittaa, Laatunen sanoi.

Eduskunta hyväksyi juuri lain, jolla vuorotteluvapaan kokeilua jatketaan eräin muutoksin kaksi vuotta. Työ- ja tasa-arvovaliokunnan ehdotuksesta eduskunta patisteli hallitusta antamaan ensi vuoden aikana esityksen vapaan vakinaistamiseksi. Hallitus lupasi ohjelmassaan vakinaistaa vuorotteluvapaan, kunhan sen pysyvästä rahoituksesta on sovittu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.