Mainos

Vuoristen perhe: Passiuudistus synnytti turhaa stressiä

Tästä viikosta eteenpäin lapsilla pitää olla omat passit matkustaessa. Aasiaan matkustava Vuoristen perhe kuuli uudistuksesta vasta viikko sitten.

– Viime viikon lopulla kuulimme uudistuksesta ja kieltämättä tuli tosi kiire hankkia Alexille ja Jadelle omat passit, kun kumpikin oli aikaisemmin vielä eri passeissa. Onneksi ehdittiin kuitenkin hoitaa asia, Sari Vuorinen kertoo.

Alex ja Jade eivät vielä tiedä, haluavatko he näyttää itse passejaan tarkastusjonossa, vai siirtyykö vastuu vanhemmille. Sari Vuorinen ymmärtää uudistuksen, mutta olisi toivonut että tieto siitä olisi tullut aikaisemmin.

– Uskon, että uudistus on tarpeellinen, mutta tosi nopeasti se toteutettiin. Olisi ollut hyvä, että tieto lasten passien tarpeellisuudesta olisi tullut hyvissä ajoin jo keväällä. Tuolloin olisi vältytty turhalta stressiltä ja kiireeltä, Vuorinen jatkaa.

Ulkomailla parasta aikaa olevien perheiden ei kuitenkaan tarvitse mennä paniikkiin. Rajavartiolaitoksen mukaan Suomeen kyllä pääsee ilman lasten passejakin, ainakin vielä toistaiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.