Mainos

Vuorineuvosten presidenttipaneelissa ukkosta ilmassa

Iloisia uutisia, kansalaiset! Näistäkin presidentinvaaleista alkaa kehittyä kunnon show.

Presidenttiehdokkaat kohtasivat tänään jälleen Etelärannassa EK:n syysseminaarissa, ja selvää kipinöintiä oli jo ilmassa. Suurin muutos on aiemmin vaisusti esiintyneen SDP:n Paavo Lipposen virkoaminen, josta oli merkkejä jo edellisiltana palkansaajakeskusjärjestöjen paneelissa.

Lipposen sanallinen karhunkäpälä rouhi välillä kilpakumppaneita Paavo Väyrystä (kesk) ja Sauli Niinistöä (kok) säälimättä - tosin vikkelämmät vastustajat ehtivät usein alta pois.

Lipponen ei myöskään lähtenyt nuoleskelemaan yleisöä, vaan antoi vuorineuvoksille huutia, kun työmarkkina-asiat tulivat puheeksi.

– Minä ottaisin tässä yhteydessä esille sen öykkäröinnin jota esiintyy elinkeinoelämän erittäin korkealla tasolla. Tämä kyllä provosoi palkansaajia ja koko yhteiskuntaa. Eikö tällaista arvokeskustelua olisi nyt syytä käydä myös elinkeinoelämän piirissä?

"Väyryselle punaista korttia"

Suoranuottisesti Euroopan asioita järjestellyt Lipponen haastoi Niinistöä moneen kertaan ja otti Väyrysen jälleen silmätikukseen työmarkkina-asioissa.

– Kun olimme ensimmäisessä paneelissa Seinäjoella, ehdokas Väyrynen aloitti pilkkaamalla palkansaajia törkeästi. Silloin olisi pitänyt näyttää punaista korttia presidenttiehdokkuudelle, Lipponen sivalsi.

Väyrynen otti asian huumorilla ja selvitti, että Yrittäjien paneelissa oli puhetta raamisopimuksen koulutuspäivistä. Hän pelkäsi, että työntekijä saisi päättää omin päin, mihin päivät käyttää. Väyrynen kevensi tuolloin keskustelua viittaamalla siihen, että ennen kesäyliopistoista sanottiin, että "siellä opiskellaan estetiikkaa, kosmetiikkaa ja vertailevaa erotiikkaa".

– Ja tästä nyt sitten otin pienen palan keskustelun keventämiseksi, ei siinä mitään pahaa ollut.

Lipponen ei leppynyt, vaan jatkoi vielä mielensäpahoittajan roolissaan.

Halla-ahon huumoria tämä kyllä. Yhdessä porukassa se naurattaa, mutta toisessa porukassa ei yhtään.

– Olisit ottanut eilen esille ay-paneelissa, olisi voitu tästä keskustella, Väyrynen heitti.

Niinistökin nauratti yleisöä kertaalleen Väyrysen EU-linjan kustannuksella. Joukosta puuttui jälleen vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, joka ei ole vielä ehtinyt yhteenkään yhteispaneeliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.