Mainos

Vuoria: yksityistäminen kiihtyy

Valtion yksityistämishankkeet laajenevat seuraavaksi valtion omistamiin palvelulaitoksiin, ennakoi kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Matti Vuoria.

Vuoria esittää näkemyksensä tiistaina julkaistussa Business Finland -vuosikirjassa. Hän luettelee mahdollisiksi yksityistettäviksi palveluiksi valtion liikenneyhtiöt, Alko-konsernin osat, rahoituspalvelut, koulutus- ja tutkimuspalvelut sekä teletoiminnot.
-Minusta me voisimme kaupata kaikki muut paitsi ne palvelut, joihin liittyy joku valtiollinen erityistehtävä tai strateginen intressi. Esimerkiksi puolustusvälineteollisuudesta tuskin myydään enemmistöä yksityisille, Vuoria toteaa.

Valtio on netonnut valtionyhtiöiden osakkeiden myynnistä noin 10 miljardia markkaa. Viime vuonna valtio kirjasi lisäksi ennätykselliset 1,5 miljardin osinkotuotot.
Suomen elinkeinoelämää käsittelevä Business Finland -vuosikirja julkaistaan nyt kymmenettä kertaa. Teos keskittyy esittelemään Suomen talouden menestystekijöitä ja niihin liittyviä haasteita. Kirjan kuka kukin on -osastossa esitellään 90 Suomen kansainvälisesti näkyvintä henkilöä. Perinteiseen tapaan Business Finlandissa on myös yrityshakemisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.