Mainos

Vuorenmaa: Työnantajajärjestöt kaatavat kolmikantayhteistyötä

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa varoittelee Teollisuuden ja työnantajien TT:n sekä Palvelutyönantajien johtoa tuhoamasta menetyksellistä yhteistyötä palkansaajajärjestöjen kanssa. Vuorenmaan mukaan työnantajajärjestöjen johtajat ovat pyrkineet kaivamaan esiin Esko Ahon hallituksen työreformikampanjan aikaisia vaatimuksia työehtosopimusten yleissitovuuden murtamisesta siten, että palkkoja voitaisiin alentaa alle työehtosopimusten minimimääräysten.

Metalliliiton valtuustossa Helsingissä tänään puhuneen Vuorenmaan mukaan hallituksen työllisyysseminaarin perusteella muita hankkeita näyttävät olevan työeläkeputken katkaisu, osa-aikaeläkkeistä luopuminen sekä työttömyysturvan ja sosiaaliturvan heikentäminen.

Vuorenmaa neuvoi järjestöjohtajia noudattamaan jäsentensä ja mm. Nokian pääjohtaja Jorma Ollilan näkemyksiä. Vuorenmaa viittasi Ollilan Teknologiateollisuus ry:n 100-vuotisjuhlassa käyttämään puheenvuoroon sekä Metalliliitolle osoittamaan kirjeeseen, joissa korostettiin yhteistyön ja ay-liikkeen sopimusjärjestelmien merkitystä Suomen kilpailukyvylle.

- Ollila korostaa kirjeessään myös, että tulevaisuuden haasteiden kohtaamisen tulee tapahtua tässä samassa yhteistyön hengessä. Siksi on toivottavaa, ettei TT:stä viestitetty haukkalinja kivitä metallin mallin mukaisen yhteistyölinjan talon ikkunoita säpäleiksi.

Vuorenmaa epäili, että TT:n näyttämishalut johtuvat TT ja PT:n fuusioneuvotteluista, ja neuvoi, että "isännän paikka selviää varmasti muutenkin kuin tuhoamalla aikaisempaa yhteistyötä". Vuorenmaan mukaan leikkausten sijaan osapuolten tulisi keskittyä luomaan sellaisia yhteistyön muotoja, joilla edistettäisiin taloudellista kasvua, kilpailukykyä ja työllisyyttä. Hän neuvoi TT:n ja PT:n johtoa ottamaan mallia myös Suomen yrittäjistä, jotka arvioivat verouudistuksen tuovan 13 000-17 000 uutta työpaikkaa heidän jäsenkenttäänsä kahden seuraavan vuoden aikana.

- Jos sama positiivinen asenne leviää muidenkin työnantajajärjestöjen jäsenyrityksiin, niin hallituksen työllisyystavoite on toteutettavissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.