Mainos

Vuorenmaa: Sava-järjestelmän uudistamisesta neuvoteltava pikaisesti

Metalliliiton Erkki Vuorenmaa vaatii pikaisia neuvotteluja sava-järjestelmän uudistamiseksi.

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.) vaatii pikaisia neuvotteluja sairausvakuutusmaksujärjestelmän uudistamiseksi.

Vuorenmaan mukaan hallituksen ensi viikon budjettiriiheen suunnittelemat ratkaisut uhkaavat rikkoa aikaisemmat sopimukset ja horjuttaa eduskunnan ja hallituksen uskottavuutta.

Vuorenmaa muistuttaa, että sava-maksun alentamisesta on hallituspuolueiden eduskuntaryhmien kesken jo olemassa sopimus, jossa mm. luvataan toteuttaa eläkkeellä olevien sava-maksun alentaminen. Nyt tulisi asiassa ottaa aikalisä, joka mahdollistaisi koko sairausvakuutusmaksujärjestelmän uudistamisen ja kehittämisen kolmikantaisesti sopien.

Vuorenmaan mukaan neuvottelut sairausvakuutusmaksujärjestelmän uudistamiseksi on aloitettava mahdollisimman nopeasti niin, että se on kytkettävissä tulevaan hallitusohjelmaan. Uusi järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön tulevan vaalikauden aikana.

-Näin maahamme saataisiin kehitettyä oikeudenmukainen ja tasapainoinen sairausvakuutusjärjestelmä ja sen rahoitus turvattua. Poliitikkojen olisi muistettava, että pieniä työeläkkeitä nauttivia on jo rankaistu sava-maksutyöreformilla liian monta kertaa, Raumalla tänään puhunut Vuorenmaa sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.