Mainos

Vuorenmaa: Nokian tulisi kantaa vastuunsa

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii panostamista suomalaisen elektroniikkateollisuuden kilpailukykyyn.

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii suunnitelmallisempaa politiikkaa suomalaisen elektroniikkateollisuuden pitämiseksi kilpailukykyisenä. Vuorenmaa esittää, että Nokia alan johtavana yrityksenä ottaisi asiassa aloitteen ja kutsuisi kaikki Suomessa toimivat elektroniikka-alan yritykset, valtion teollisuuspolitiikasta vastaavat ja työntekijöiden edustajat yhteiseen neuvotteluun.

Foorumissa voitaisiin vaikka suljetuin ovin määritellä strategiat, visiot, tavoitteet ja pelisäännöt, joiden avulla elektroniikkateollisuus voidaan säilyttää Suomessa. Vuorenmaa perustelee esitystä sillä, että alan teollisuus on kokenut Suomessa viime vuosien aikana rajun rakennemuutoksen uusine omistajajärjestelyineen.

Lohjalla tänään puhunut Vuorenmaa muistutti, että Nokian ja Elcoteqin kaltaiset yritykset rakentavat brändiään korostamalla yritysten yhteiskunnallista vastuuta, hyvää yrityskansalaisuutta sekä eettisiä normeja.

- Käytäntö on kuitenkin toinen. Yhteiskunnallista vastuuta on helppo kantaa, kun kaikki menee hyvin, mutta se mitataan tosissaan vasta huonoina aikoina.

Vuorenmaa perää myös pelisääntöjä siihen, millä perustein valtion tukia myönnetään yrityksille jotka irtisanovat herkästi henkilöstöään ja tähtäävät vain sijoituksista saataviin pikavoittoihin.

- Viimeksi Salcomp ilmoitti luopuvansa koko tuotannostaan Kemijärvellä ja siirtävänsä sen Kiinaan. Valtio on tukenut Salcompin tuotantolaitoksia investoinneilla yli 30 miljoonalla markalla eli noin viidellä miljoonalla eurolla. Tukien ehtona oli, että tuotanto pidetään Suomessa seuraavat viisi vuotta. Kun viisi vuotta oli kulunut, uudet omistajat lakkauttivat tehtaan.

Vuorenmaan mielestä valtion tukijärjestelmiin on saatava pidemmät velvoiteajat tuotannon pitämiseksi Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.