Mainos

Vuorenmaa kehottaa keskeyttämään lakon

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa hoputtaa raivaamaan lakkoesteet tuloneuvotteluilta. Tuloneuvotteluja on Vuorenmaan mukaan jatkettava aikataulusta tinkienkin.

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa kehottaa keskeyttämään meneillään olevat autoalan lakot. Hän ei mainitse Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoa AKT:tä suoraan nimellä, mutta kuvaa, että nyt on oiva tilaisuus mitata työnantajien puheiden pitävyys keskeyttämällä lakot ja menemällä neuvottelupöytään katsomaan, mitä työnantajan neuvottelusalkusta löytyy.

Tuloneuvottelut keskeyttänyt autoalan pattitilanne on pystyttävä laukaisemaan mahdollisimman pian. Kummankin osapuolen on syytä mennä nyt peilin ääreen, hän vaatii.

Vuorenmaan mukaan liitto pitää tärkeänä, että tulopoliittisesta sopimuksesta löytyy yhteisymmärrys. Autoalan kiistat eivät saa johtaa viikonvaihteessa neuvottelujen keskeytymiseen, vaan niitä pitää aikataulusta joustaen jatkaa, tarvittaessa koko ensi viikkokin. Sovun löytymisen ei pitäisi olla ylitsepääsemätöntä.

-Vaikka vaatimustasojen haarukka on vielä leveä, on henki kuitenkin sellainen, että kohti tulopoliittista sopimusta pyritään tosi mielellä. Nyt neuvottelutilanne olisi rauhoitettava. Tähän asetelmaan ei Vuorenmaan mukaan tarvita mitään "globalisaatioryhmän viisauksia eikä globalisaatiolla uhkailua".

Liittosihteeri Erik Lindfors muistuttiaa että autoalan kiista ja tulosopimus ovat aivan eri mittaluokan asioita. Työnantajan on välittömästi aloitettava riitaa koskevat neuvottelut, jotta lakko saadaan molempien osapuolten vastaantulolla lopetettua.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 17.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.