Mainos

Vuonna 1946 tehty murha selvisi viimein – 96-vuotias nainen tunnusti

96-vuotias hollantilaisnainen on tunnustanut murhanneensa vuoden 1946 maaliskuussa miehen, jota hän epäili tuolloin natsiyhteyksistä. Leidenin kaupungin pormestari Henri Lenferink kertoi eilen tunnustuksen sisältäneestä kirjeestä, jonka hän oli saanut naiselta tämän vuoden tammikuussa.

Murhan uhriksi joutui Felix Gulje, joka toimi Leidenin kaupungissa rakennusyhtiön johtajana vuonna 1946. Guljelle povattiin aikanaan myös merkittävää poliittista uraa Alankomaissa.

Murhan tunnustanut nainen Atie Visser puolestaan vastusti jyrkästi natsimiehitystä. Hän oli saanut vihiä, että Felix Guljella olisi yhteyksiä korkea-arvoisiin natsivaikuttajiin. Uutistoimisto AP:n mukaan sittemmin on paljastunut, että Gulje oli itse asiassa auttanut piilottamaan useita juutalaisperheitä ja myös avustanut juutalaisia rahallisesti.

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1946 Atie Visser soitti Guljen asunnon ovikelloa. Miehen vaimo avasi oven, jolloin Visser kertoi, että hänellä oli annettavanaan kirje Felix Guljelle. Kun mies saapui ovelle, ampui Visser tämän kuoliaaksi.

Visser avioitui tapauksen jälkeen ja muutti Indonesiaan. Hän asui miehensä kanssa myöhemmin myös Espanjassa, mutta palasi myöhemmin takaisin kotimaahansa Hollantiin.

Eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa Leidenin pormestari Henri Lenferink kertoi, että Visser on keskustellut asiasta myöhemmin myös Felix Guljen lastenlasten kanssa.

Lenferink totesi, että vaikka Visserin tekemä rikos on äärimmäisen tuomittava, ei naista vastaan tulla enää nostamaan syytettä. Pormestari myös esitti toivomuksen, että media jättäisi vanhuksen rauhaan.

- Hän on hyvin vanha, heiveröinen ja sairas nainen, joka ei juuri kuule mitään, totesi Lenferink.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.