Mainos

Vuokratyöntekijöille lisää oikeuksia

Vuokratyöntekijöiden asemaa kohennetaan lainmuutoksin.

Eduskunta hyväksyi tänään pykälät, joilla vuokratyöntekijälle annetaan muun muassa oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista myös alle kuukauden mittaisissa vuokratyösuhteissa.

Myös käyttäjäyrityksen luottamusmiehelle ja työsuojeluvaltuutetulle annetaan oikeudet saada vuokrayritykseltä ja käyttäjäyritykseltä kaikki tiedot, jotka tarvitaan palkka- tai muiden sopimuserimielisyyksien selvittämiseksi.

Vuokratyöntekijän siirtyessä käyttäjäyrityksen palvelukseen mahdollisesta koeajasta vähennetään myös vastedes aika, jonka työntekijä on ollut vuokrattuna käyttäjäyrityksessä.

Vuokratyötä periaatteestakin vastustava vasemmistoliitto esitti lakiesitystä hylättäväksi. Erikoista käsittelyssä oli, että vastalauseessa mukana ollut SDP kääntyi viime tingassa hallituksen linjalle. Demariryhmä äänesti muusta oppositiosta poiketen esityksen puolesta.

Ryhmän varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson myönsi myöhäisherätyksen asiassa. Hän selvitti, ettei SDP voinut äänestää hylättäväksi uudistuksia, jotka kuitenkin tuovat parannuksia nykytilanteeseen. Kanta oikaistiin tänään aamulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.