Mainos

Vuokratyöfirmojen toiminta puutteellista

Yksikään vuokratyöfirma ei ole selvinnyt puhtain paperein Uudenmaan työsuojelupiirin tarkastuksissa. Piiri on käynyt läpi 45 vuokratyöfirman asioita.

Vuokratyöfirmojen toiminnassa on runsaasti puutteita. Uudenmaan työsuojelupiirin tarkastuksissa yksikään 45 vuokratyöfirmasta ei selvinnyt ilman huomautuksia.

Helsingin Sanomien mukaan yleisin ongelma on se, että työsuhteen määräaikaisuuden syytä ei ole kirjattu työsopimukseen. Tyypillistä vuokratyöfirmoissa on myös se, että vuosilomakorvaukset maksetaan aina palkan yhteydessä, ei silloin kun on loma.

Lisäksi puolessa tutkituista vuokrayhtiöistä ylitöiden määrä on ylitetty tai siitä on pidetty kirjaa puutteellisesti. Neljä viisi yritystä työsuojelupiiri pani poliisitutkintaan, kun ylitöiden teettämisen rajat oli ylitetty törkeästi.

Työterveyshuolto on vuokratyöfirmoissa yleensä järjestetty, mutta joissakin tapauksissa sitä voi käyttää vain firman vakituinen toimistoväki.

Myös työhöntulo- ja määräaikaistarkastukset jäävät usein tekemättä. Tämä kuvaa työsuojelupiirin tarkastaja Lea Pihon mielestä asennetta, että vuokratyöfirma ei miellä työntekijöitä omikseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.