Mainos

Vuokratalolomat Etelä-Euroopassa kiinnostavat

Yhä useampi vaihtaa jokavuotisen pakettimatkan vuokrataloon Euroopassa. Jos alan yrittäjiä on uskominen, kerroshotellit, rantakahvilat ja hiekkarannat on jo nähty.

Esimerkiksi Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta lomakoteja välittävä Interhome elää toistaiseksi hyviä aikoja.

- Kysyntämme on kehittynyt taantumasta huolimatta jopa positiivisesti, kertoo toimitusjohtaja Päivi Hepo-oja.

- Italia on ollut 5-6 vuotta pääasiallinen matkustuskohde, ja sen jälkeen tulevat Ranska ja Espanja, Hepo-oja sanoo MTV:n uutisille..

Samaa tarinaa kertoo Italian maisemiin suomalaisia houkutteleva Gaia Travels. Tänä vuonna kysyntä on kasvanut huomattavasti, arvioi Leevi Leväsalmi yrityksestä.

Leväsalmen mukaan vuokratalomatka tarjoaa intiimiä ajanviettoa sukulaisten tai ystävien kanssa. Hepo-ojan mielestä talon vuokraaminen mahdollistaa loman suunnittelun itse alusta loppuun turvallisessa ympäristössä.

Omistaja eläimineen kaupan päälle

Heinäkuussa Italian Toscanassa lomaillut Minna Kouva allekirjoittaa suurimman osan vuokraajien lupauksista.

Vuokrahuvila ja allasalue olivat juuri niin hienoja kuin miltä ennen lomaa selailluissa kuvissa näyttikin. Kymmenen hengen kaveriporukkaa odotti tosin pieni pihaeläintarha.

- Yllätyksenä tuli, että huvilalla asui viisi kissaa ja kaksi koiraa. Onneksi kukaan meistä ei ollut allerginen, Kouva kertoo.

Itse isäntäkin hääräsi päivittäin pihapiirissä ja kävi suihkussa talon alakerrassa.

Lisäksi englantia taitamaton siivoojaleidi puunasi talon makuuhuoneita myöten aamupäivisin. Niihin aikoihin Kouva kavereineen olisi mieluusti nukkunut vielä edellisen illan punaviinisärkyjä pois.

Kotikokkaaja säästää

Interhomen Hepo-ojan korviin on kantautunut valituksia lähinnä sähkökatkoista ja ongelmista sulakkeiden kanssa.

Vaikka pakettiloma on tuttuutensa vuoksi turvallinen valinta, vuokrataloloman huokea hinta saa suunnittelijat yleensä kallistumaan uuden kokeilun kannalle, Hepo-oja arvelee.

Kouvan mielestä kokemus oli hintansa väärti. Kukin maksoi kahden viikon talolomasta 260 euroa. Omassa keittiössä kokatut illalliset ruokajuomineen kustansivat päälle toisen mokoman.

Ja vaikka yksityisyys oli suhteellinen käsite, omistaja oli monesti suureksi avuksi. Kun ystävysten piti löytää tenniskenttä tai ratsastustalli, omistaja tiesi varmasti vastauksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.