Mainos

Vuokrat kipuavat Helsingissä

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen keskivuokra on noussut noin 10 prosenttia viime vuoden huhtikuusta tämän vuoden huhtikuuhun. Aravavuokratalojen vuokrat ovat nousseet edellisvuodesta keskimäärin kaksi prosenttia. Luvut ilmenevät Helsingin kaupungin tilastokeskuksen tiedoista.

Vapaarahoitteisessa kahden huoneen asunnossa neliövuokra on nyt noin 53 markkaa. Uusissa vuokrasopimuksissa neliövuokra on 59 markkaa. Neljä huonetta ja sitä suurempien asuntojen neliövuokra on yli 44 markkaa. Uusissa vuokrasuhteissa niistä saa maksaa 48 markkaa neliöltä.
Vapaarahoitteisen yksiön keskimääräinen neliövuokra oli viime vuonna 48,20 markkaa. Tänä vuonna yksiön keskimääräinen neliövuokra oli kohonnut 63,40 markkaan. Uusissa vuokrasuhteissa yksiön neliöhinta on keskimäärin 72 markkaa neliöltä.

-Helsingin kalleimmalla alueella Helsinginniemellä olevista uusista vuokrayksiöistä saa maksaa keskimäärin lähes 77 markkaa neliöltä, tutkija Vesa Ilves laski.
-Helsingin neliövuokrat on koottu talokohtaisista keskiarvoista. Alueellisia eroja luvut eivät kerro, ellei pysyt paikantamaan taloja lainoitusvuoden perusteella.

Aravavuokratalon keskivuokra 39 markkaa neliöltä

Aravavuokrataloissa keskivuokra on 39 markkaa neliöltä. Vanhustentalossa se on 40,5 markkaa ja opiskelijatalossa 43,5 markkaa neliöltä. Kaupungin omistamassa aravavuokrataloissa keskimääräinen neliövuokra on 38 markkaa, muiden omistamassa 41,5 markkaa neliöltä.
Ennen 1980-lukua lainoitetuissa aravavuokrataloissa keskimääräinen neliövuokra oli 38 markkaa. Sen jälkeen lainoitetuissa vuokra oli yli 43 markkaa.

Helsingissä oli lähes 30000 ruokakuntaa, jotka saivat asumistukea. Niistä 96 prosenttia asui vuokra-asunnossa. Vuokra-asuntokuntien koko määrää tänä tai viime vuonna ei tilastoista selvinnyt. Vuonna 1995 vuokra-asuntokuntia oli 121000 ja niistä asumistukea sai 30000.
Helsinki kuten muutkin kunnat on viime vuosina joutunut karsimaan asumistuen saajia. Kiristyneet asumistukiehdot näkyvät siinä, että 1996 asumistukea saaneista ruokakunnista runsas puolet (54 pros.) oli työttömien ruokakuntia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.