Mainos

Vuokrankorotusten pelisäännöt valmisteilla

Ympäristöministeriössä valmistellaan valtioneuvoston päätöstä vuokrankorotusten pelisäännöistä. Päätöksessä määritellään muun muassa suurin sallittu vuokrankorotusprosentti vuodessa, kertoo asuntoasioista vastaava ministeri Sinikka Mönkäre.

Mönkäre on neuvotellut vuokrankorotusmenettelyistä suurimpien vuokranantajien kanssa, ja nämä ovat Mönkäreen mukaan halukkaita sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin.

Suomen Kiinteistöliitto suosittelee, että jos vuokranantajalla on tarvetta vuokrien tasokorotuksiin, vuosittainen korotus ei saisi ylittää 15:tä prosenttia. Tätä suuremmat korotukset ovat kiinteistöliiton mukaan perusteltuja vain poikkeustapauksissa, kuten laajojen perusparannusten yhteydessä.

Keskustelut vuokrankorotuksista pitää kiinteistöliiton mukaan aloittaa vuokralaisen kanssa kuusi kuukautta ennen aiottua korotusta, jotta vuokralaisella on mahdollisuus valmistautua korotukseen.

Vuokralaisille on avautumassa mahdollisuus viedä vuokrankorotus oikeuteen ryhmäkanteen muodossa. Mönkäreen mukaan kuluttaja-asiamiehelle kaavaillaan oikeutta ajaa vuokralaisryhmän kannetta siten, että valtio vastaa oikeudenkäyntikuluista samaan tapaan kuin kuluttajariita-asioissakin. Oikeusministeriössä ei Mönkäreen mukaan nähdä estettä tälle menettelylle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.