Mainos

Vuokralaisten välityspalkkiot kuriin lailla

Vuokra-asuntojen kohtuuttomiin välityspalkkioihin aiotaan puuttua lainsäädännön uudistamisella. Asiaa ruvetaan valmistelemaan oikeusministeriön asettamassa työryhmässä.

Kiinteistöjen ja vuokra-asuntojen välitystä koskevan lainsäädännön uudistaminen on tarpeen, koska kuluttajansuojaongelmia ei pystytä ratkaisemaan nykyisen asunnonvälittäjäasetuksen pohjalta. Vuokra-asuntojen kysynnän lisääntyessä myös välitystoiminta on vilkastunut voimakkaasti viime vuosina. Asunnonvälittäjiltä ei vaadita samanlaisia pätevyysvaatimuksia kuin kiinteistönvälittäjiltä, joten kynnys ryhtyä välittäjäksi on matala.

Yhä yleisempää on, että palveluja tarjotaan vuokranantajille ilmaiseksi ja palkkiot peritään kokonaan vuokralaisilta. Välityspalkkio ei kuitenkaan aina ole kohtuullinen välityspalvelun sisältöön nähden, vaan määräytyy kaavamaisesti asunnosta perittävän vuokran mukaan. Välityspalkkioita saatetaan periä asunnonetsijöiltä jo pelkästä välityksen yrittämisestä esimerkiksi lisämaksullisilla palvelunumeroilla. Asunnonvälitystä koskeva sääntely on nyt kokonaan asetuksen tasolla. Uudistamisen myötä säädökset on tarkoitus siirtää lain tasolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.