Mainos

Vuokra-asuntojen rakentamista halutaan piristää verohelpotuksella

Valtiovarainministeriössä valmistellaan lakia, joka takaisi vuokra-asuntoon sijoittaville kiinteistörahastoille verohelpotuksia. Tällä halutaan lisätä vuokra-asuntojen rakentamista ja sitä kautta helpottaa vuokra-asuntojen tarjontaa.

- Suomessa olisi tarkoitus ottaa reilun vuoden kuluttua käyttöön niin kutsuttu REIT-malli kiinteistösijoittamisessa. REIT-mallissa kiinteistöjä hallinnoiva yhtiö ei enää maksaisi yhtiöveroa, mutta osakkaat maksaisivat edelleen veroa osingoista, sanoo lainsäädäntöneuvos Ilkka Harju Valtiovarainministeriöstä.

Vuokra-asuntoihin sijoittava yhtiö vapautettaisiin täysin yhtiöverosta, kun se täyttäisi lain määrittelemät kriteerit. Helpotuksen saisivat pörssiyhtiöt, jotka jakaisivat suuren osan voitosta osakkeenomistajille ja sijoittaisivat nimenomaan uusien asuntojen rakentamiseen.

Yksityisille kiinteistösijoittajille REIT-malli tarjoaisi mahdollisuuden helppoon kiinteistöomistukseen. Sijoittaja voisi ostaa osakkeen rahastoyhtiöstä sen sijaan että ostaisi osakkeen asunto-osakeyhtiöstä.

Lakiluonnos on nyt lausuntokierroksella ja tullee eduskunnan käsittelyyn jo syksyllä.

Lisää aiheesta MTV:n klo 22.00 uutisissa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.