Mainos

Vuokra-asumisen hintalappu nousi pääkaupunkiseudulla lähes 18,5 euroon neliöltä

Vuokrien vuosinousu oli huhti–kesäkuussa 2,5 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 0,6 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Kohtuuhintaista asumista tarjoavien ARA-asuntojen vuokrat kasvoivat samalla vertailuvälillä 0,7 prosenttia.

Toisella vuosineljänneksellä vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen neliövuokrien hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla keskimäärin 18,48 euroon, muualla maassa neliövuokra oli keskimäärin 11,74 euroa.

Vapaarahoitteisten yksiöiden neliövuokrat ovat pääkaupunkiseudulla yli 22,80 euroon. Muualla maassa yksiön keskimääräinen neliövuokra hipoo 14,50 euroa. Kaksioiden ja kolmioiden neliövuokrat ovat useita euroja yksiöitä edullisempia joka puolella maata.

Tilastokeskuksen tiedot perustuvat työvoimatutkimuksen haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Vuokranvälittäjä: Opiskelijoiden tukimuutokset rasittavat vuokramarkkinoita 

Vuokra-asuntojen välitystä ja asuntosijoittamisen palveluja tarjoava Vuokraturva kertoo tiedotteessa, että vuokramarkkinoilla on tällä hetkellä pulaa juuri yksiöistä. Kaksioita suurempia asuntoja on yhtiön mukaan tarjolla hyvin.

Vuokraturvan mukaan opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin rasittaa asetelmaa. Yhtiö arvelee opiskelijoiden etsiytyvän harvemmin suuriin kimppakämppiin, sillä ilman erillisiä vuokrasopimuksia huonekavereiden ansiotulot vaikuttavat opiskelijan tukien suuruuteen. Vuokraturvan mukaan opiskelijoiden tukimuutokset aiheuttavat lisäkysyntää pienille asunnoille, joista muutoinkin on pulaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.