Mainos

Vuokko Hovatasta Finland Festivalsin vuoden 2002 nuori taiteilija

Taiteilija Vuokko Hovatta on valittu Finlands Festivalin ensi vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Suurelle yleisölle Hovatta on tullut tunnetuksi Ultra Bra -yhtyeen laulajana. Hänen musiikkiohjelmistossaan on lisäksi monien suomalaisten säveltäjien teoksia ja hänellä on ollut lukuisia omia lauluiltoja eri kokoonpanojen kanssa vuodesta 1995 lähtien.

Finland Festivalsin nuori taiteilija esiintyy ensi vuoden aikana useilla festivaaleilla sekä FF:n tilaisuuksissa kotimaassa ja ulkomailla.

Koulutukseltaan Vuokko Hovatta on teatteritieteen maisteri, joksi hän valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalta kaksi vuotta sitten. Jo koulutusvaiheen aikana hänellä oli suuria rooleja ammattiteatteriproduktioissa. Niistä ensimmäinen oli Rosan rooli Pirkko Saision ja Kaj Chydeniuksen Kuuhulluissa, jonka Helsingin kaupunginteatteriin vuonna 1997 ohjasi Kaisa Korhonen. Sitä seurasivat muun muassa Agneksen rooli Espoon teatterin Tahdon, tahdon -musikaalissa ja Typykkä McDonaughin näytelmässä Lännen syrjällä Kansallisteatterissa.

Teatterikorkeakoulun jälkeen Hovatta on työskennellyt vapaana taiteilijana. Hänen tuorein työnsä on kirkas ja viiltävän kaunis roolityö Marius von Mayenburgin Tulikasvoissa Kansallisteatterissa.

FF on valinnut nuoren taiteilijan vuodesta 1988 alkaen. Ensimmäinen heistä oli urkutaiteilija Maija Lehtonen. Viime vuonna valituksi tuli Tempera-kvartetti, jossa soittavat Silva Koskela, Marjaana Koskinen, Tiila Kangas ja Ulla Ruotsala.

(MTV3-STT)

13:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.