Vuohenverta ja ilmastointiteippiä – oudoimmat parannuskeinot sairauksiin

Oletko kuullut vodkaan kastetuista villasukista? Entä pajunkuoren jauhamisesta särkylääkkeenä käytettäväksi? Tässä muutamia mielenkiintoisia kansanparannuskeinoja maailmalta.

Curryruoat ovat uusin villitys, kun puhutaan flunssan parannuskeinoista, kirjoittaa The Telegraph.com. Ohessa on listattuna myös muutamia muita villejä uskomuksia ja kansanparannuskeinoja erilaisiin sairauksiin.

Vuohenverta on käytetty jalkapalloilijoiden kinnerjännevammojen hoidossa. Pistos auttaa lihaksia rentoutumaan.

Kuparin uskottiin parantavan jo vuosisatoja sitten monia erilaisia sairauksia sappikivistä reumatismiin. Kuparisen rannerenkaan uskotaan edelleen parantavan niveltulehdusta.

Ilmastointiteippi parantaa syylät.

Vodkaan kastetut villasukat ovat vanha kansanparannuskeino flunssaan, mutta The Big Doctors Book of Home Remedies väittää, että vodkan hierominen jalkoihin vähentäisi epämiellyttäviä jalkahajuja.

Jukurtti torjuu pahanhajuista hengitystä.

Lakritsi auttaa kovettumien ja känsien hoidossa. Lakritsi sisältää naishormoni estrogeenin kaltaisia aineita, jotka pehmentävät ihoa.

Oliiviöljy hoitaa rohtumia, se on monien antioksidanttien lähde ja usein kosteusvoiteiden perusta.

Teelusikallinensokeria auttaa hikkaan. Unohda siis vesilasin toiselta reunalta juominen ja nieleskely.

Sitruunamelissasta tehty tee auttaa huuliherpekseen. Keitä tee, anna jäähtyä ja kostuta pumpulipalloo teessä. Taputtele huuliherpestä teehen kastetulla pumpulitupolla useita kertoja päivässä.

Sitruunan imeskely auttaa, jos on paha olo. Se tepsii myös matkapahoinvointiin.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat