Vuohenjuustopiirakka

  • pohja:
  • 100 g kylmää voita
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • täyte:
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 tl suolaa mustapippuria
  • 100 g keitettyjä parsakaalinnuppuja
  • 10 kpl puolikuivattuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja)
  • n. 200 g vuohenjuustoa

Kuutioi kylmä voi ja kaada se kulhoon. Nypi joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi, kunnes taikina on tasainen ja irtoaa vuoan reunoista. Voitele irtoreunainen kakkuvuoka ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Lisää mausteet. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle keitetyt ja valutetut parsakaalinnuput ja kaada päälle kerma-kananmunaseos. Koristele piirakka tomaateilla ja isoilla vuohenjuustopaloilla. Paista piirakkaa 170 asteessa noin 30 min.

Lue myös:

    Uusimmat