Mainos

Vuodenvaihteen sää: Lauhaa ja laajalti poutaa – loppuviikolla vesisade sulattaa lumia

Vuosi vaihtuu lauhassa ja enimmäkseen poutaisessa säässä.

Sää on nyt lauhtunut rajusti. Aamun mittauksissa suurin lämpötilan nousu oli Inarissa, missä lämpötila kohosi vuorokauden aikana yli 27 astetta. Vielä eilen siellä mitattiin talven tähän asti kylmimmät lukemat -36,4 astetta.

Lumisateet ovat tänään huonontaneet ajokeliä koko maassa. Sateet muuttuvat iltaa ja yötä kohti rännäksi ja vedeksi etenkin etelässä ja lännessä. Vesisateita voi tulla aina Meri-Lapissa asti.

– Keskiviikko eli uudenvuodenaatto on enimmäkseen poutainen päivä, aurinkokin voi pilkistää. Lännessä voi tulla joitain vesisateita. Maan etelä- ja länsiosassa ollaan plusasteilla, idässä lämpötilat ovat nollan molemmin puolin ja pohjoisessa on pikkupakkasta. Aamulla tienpinnat voivat olla jäisiä myös plusasteiden alueilla, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Myös aattoyö on laajalti poutainen. Kainuusta Pohjois-Lappiin ulottuvalla alueella voi kuitenkin tulla sateita eri olomuodoissa. Keskiyön tienoilla lämpötilat ovat lähellä nollaa koko maassa.

Uudenvuodenpäivä on enimmäkseen poutainen ja tuulinen, etelässä voi esiintyä sumua. Illaksi vesi- ja räntäsateita levittäytyy maan länsiosaan.

Perjantaiksi ennustetaan myrskyä.

– Kovimmat tuulet näyttäisivät osuvan maan keskiosaan. Etelään ja länteen tulee reippaita vesisateita, joten lumet hupenevat. Pohjoisessa sateet tulevat lumena, sanoo Pekka Pouta.

Viikonloppuna sää kylmenee hieman.

Katso vuodenvaihteen alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.