Mainos

Vuoden turhake: ulkomainen pullovesi

Suomen Luonto -lehti on valinnut vuoden turhakkeeksi ulkomaiset pullovedet. Vuoden turhake valittiin nyt kolmannen kerran.

Suomen Luonto -lehti on valinnut vuoden 2002 turhakkeeksi ulkomailta rahdatun pulloveden. Voittaja seuloutui lähes sadan ehdokkaan joukosta.

Palkintoperusteissa muistutetaan, että Suomessa on useita veden pullottajia, vesi on hyvää ja pulloissa on varaa valita. Silti ulkomailta tuodaan miljoona litraa vettä.

Tullin tilaston mukaan maahamme on tammi-elokuussa tuotu reilut 700000 litraa pullotettuja hiilihapottomia luonnon kivennäisvesiä. Vesistä lähes kaikki ovat peräisin Ranskasta. Tuonti on kasvanut edellisestä vuodesta satoja prosentteja, palkintoraati toteaa.

Vesijohtovesi pärjäsi sokkotestissä


Suomen Luonto testautti Helsingin vesijohtoveden sekä pullovesistä kotimaisen Solinan ja ranskalaisen Evianin. Näytteet analysoitiin Helsingin ympäristökeskuksen ympäristölaboratoriossa. Tulosten mukaan vedet ovat mikrobiologiselta laadultaan moitteettomia, hyviä juomavesiä.

-Sokkotestasimme lisäksi viisi erilaista vettä kahdeksalla koehenkilöllä, pullovesien paremmuutta selvittänyt Alice Karlsson kertoo.

Testaajia pyydettiin arvioimaan vesien väriä, hajua ja makua. Vesistä pyydettiin myös valitsemaan paras. Testattavana oli kaksi ulkomaista ja kaksi kotimaista pullovettä sekä Helsingin vesijohtovesi. Viisi kahdeksasta koehenkilöstä valitsi parhaaksi Helsingin vesijohtoveden.

Suomen Luonto valitsi vuoden turhakkeen nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2000 turhakkeeksi valittiin lehtipuhallin ja vuonna 2001 vaipankätkijä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.