Mainos

Vuoden tietotekniikkavaikuttaja ja -tuote valittu

Tietotekniikan liitto ry on nimennyt projektipäällikkö Matti Sihdon Teknologian kehittämiskeskus Tekesistä Vuoden 1999 tietotekniikkavaikuttajaksi. Tunnustus myönnettiin hänen ansioistaan suomalaisen ohjelmistotuoteteollisuuden edistäjänä.

Informaatioteknologian asiantuntijana Sihdolla on ollut vahva näkemys ja usko suomalaisen ohjelmistotuotteiden menestymisen mahdollisuuksiin maailmanmarkkinoilla. Hän on ollut kannustamassa alan yrittäjiä liiketoiminnan nopeaan kasvattamiseen ja kansainvälistämiseen sekä järjestämässä kehityshankkeisiin tarvittavaa rahoitusta ja tutkimuspalveluja.

Omiin ohjelmistotuotteisiin perustuva kansainvälinen liiketoiminta on Suomessa päässyt 1990-luvulla vauhtiin muutaman kymmenen alan pioneeriyrityksen voimin. Ohjelmistotuotteiden vienti noussee tänä vuonna jo noin 900 miljoonaan markkaan. Ohjelmistotuotteita valmistavien yritysten määrä on jo useita satoja ja niiden kokonaisliikevaihto tänä vuonna ylittänee jo 6 miljardia markkaa.

Nettiparlamentin Ideahautomo vuoden tietotekniikkatuotteeksi


Vuoden 1999 tietotekniikkatuotteeksi on valittu puolestaan suomalaisen Nettiparlamentti Oy:n Ideahautomo, joka toimii nuorten vaikutuskanavana yhtiön Espoon nuorisovaltuustolle rakentamassa NuvaNet verkkodemokratiapalvelimessa.

"Ideahautomo on erinomainen esimerkki tietoyhteiskunnan kehittymistä palvelevista ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia parantavista ohjelmistotuotteista", toiminnanjohtaja Jouko Ruissalo perusteli Tietotekniikan liiton valintapäätöstä.

Espoon Ideahautomossa (www.nettiparlamentti.fi/ideahautomo) tehdään aloitteita, keskustellaan niistä ja muokataan edelleen ehdotuksiksi, joista myös äänestetään. Verkkoäänestyksessä hyväksytty aloite voidaan vielä allekirjoittaa ja toimittaa sen jälkeen Espoon nuorisovaltuuston käsiteltäväksi ja edelleen Espoon kaupunginhallitukseen päätettäväksi.

Nettiparlamentti Oy on perustettu vuonna 1998. Yhtiön toimialana on teledemokratiatuotteiden rakentaminen ja niiden sovellutusten kehittäminen. Yhtiön toimitusjohtaja on Eero Nerelli. Nettiparlamentin omistaa neljä viestintäalan yritystä: Scribo Oy, Decode Oy, Azimuth Oy ja Tarinatalo Oy.

Esimerkkejä espoolaisten nuorten ideoista, joista Ideahautomossa parhaillaan käydään keskustelua: koirapuisto/agilitykenttä Iivisniemeen, Oravannahkatori nuorille, Westendin uimarannan puolesta, hiihtolatu Matinkylään, lisää ratsastusharrastemahdollisuuksia Espooseen ja koriskenttä Sunaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.