Mainos

Vuoden suurelokuvista odotetaan vauhtia myös kännykkäviihteeseen

Kännykkäviihde yrittää läpimurtoa - erityisesti loppuvuoden suurelokuvien avulla. Suomalainen Riot Entertainment on saanut maailmanlaajuiset yksinoikeudet Taru Sormusten Herrasta -trilogian mobiilioikeuksiin. Harry Potterin kännykkäoikeudet ovat vielä jakamatta, mutta taistelu niistä lienee jo käynnissä.

Taru Sormusten Herrasta on vanhastaan tuttu yli 50 miljoonalle lukijalle. Hartaasti odotettu elokuva tulee joulukuussa teattereihin ja legendan uskotaan silloin uppovan yleisöön jopa yksinkertaisina kännykällä pelattavina tekstiviestipeleinä, vaikka operaattorihinnat ovat korkeat.

- Suomessa, jossa kuluttaja joutuu maksamaan viis markkaa siitä, että saa yhden viestin takaisin, niin kyllä se pistää meidät aika vaikeeseen asemaan siinä, arvioi Riot-E:n luova johtaja Jani Halme. -Se, mikä hävitään mobiilissa, hävitään ruudun koossa ja graafisissa mahdollisuuksissa, niin voitetaan nimenomaan siinä, että se on aina mukana ja laite on henkilökohtainen ja ihmiset pystyy olemaan tekemisissä toistensa kanssa. Ihmiset pystyy paitsi kommunikoimaan, ne pystyy liittoutumaan, klaaniutumaan, ja niin edelleen.

Nuori ala etsii tietä

Kuolleiden hetkien pelko ei vielä ole saanut suomalaisia kännykkäviihteen pariin. Alan ensimmäiset konkurssit on jo koettu, eikä bisnes ole ketään rikastuttanut, tv-chattia lukuunottamatta. Tänä kesänä vain Radiolinja on saanut aikaan keskustelua. Ruotsalaistoimittajat nimittäin närkästyivät netin avulla pelattavasta tekstiviestisodasta, jossa ruotsalaisia nälvitään mammanpojiksi, joille armeijassa jaetaan kumisaappaiden sijaan hiuspinnejä. Kohutut suuret sisällöt kuitenkin puuttuvat yhä.

-Tjah. Tää ala on tällä hetkellä vuoden, puoltoista, maksimissaankin kaksi vuotta vanha. Nyt on liian aikainen vaihe yksinkertaisesti tuomita, että tässäkö nyt oli näiden nuorten ääliö-innovaattoreiden sisältö, että tässäkö nyt on mobiilisisältö. Ei se oo tässä. Nyt on vuosi nolla. Ei oo ollut minkäänlaisia esikuvia koko alalla. Uskon, että nyt tää homma lähtee pyörimään. Nyt alkaa hiljalleen jo tulla päätelaitteita, joihin pystyy esimerkiksi hakemaan netistä uusia pelejä. Värinäytöt yleistyvät, esimerkiksi Japanissa on jo huomattavan monessa puhelimessa värinäyttö, Halme kertoo.

Vielä mobiilipelien taso on kaukana tietokonepeleistä, joiden markkinat ovatkin jo suuremmat kuin elokuvilla ja videoilla yhteensä. Tuoreen yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan Harry Potter -fanitkin odottavat konsolipelejä enemmän kuin elokuvaa tai sarjan uutta kirjaa. Siispä yli 40 miljoonaa lukijaa saanut Potter seikkailee 23. marraskuuta ensi-iltansa saavan elokuvan lisäksi neljässä tietokonepelissä, pian varmastikin myös kännyköissä. Elokuvaoikeuksien mukana kirjailija joutuu yleensä myymään myös mobiilioikeudet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.