Mainos

Vuoden suomalainen muotiteko 2010: Makia Clothing

Vuoden suomalainen muotiteko -palkinnon ehdokkaina olivat tänä vuonna nimekäs nelikko Tiia Vanhatapio, Makia Clothing, Indiedays-blogisivusto sekä Muotikuu.

Vuoden suomalainen muotiteko -palkinnon, 10 000 euroa voitti Makia Clothing. Voittaja julkistettiin Finnish Catwalkissa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla perjantaina 28. tammikuuta. Palkinnon jakoi tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatex.

Raadin mukaan Makia Clothing on tuonut suomalaiseen muotiin ja muotiliiketoimintaan uutta ja omaleimaista otetta.

– Makian hyvä meininki ja vahva asenne tekemiseen välittyvät kautta linjan tuotteista markkinointiin ja visuaaliseen ilmeeseen asti. Lyhyessä ajassa yritys on saanut vaatemerkkinsä kansainvälisille vesille ja myyntiin satoihin kauppoihin. Makiassa on kansainvälisen menestystarinan ainekset ja tahto kasvaa, sanoo Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatexin toimitusjohtaja ja tuomariston puheenjohtaja Satu Mehtälä.

Makia Clothingin tarina alkoi vuonna 2001, kun Joni Malmi, Jussi Oksanen ja Ivar Fougstedt löivät hynttyyt yhteen. Makian nykyiset suunnittelijat Jesse Hyväri ja Joni Malmi ovat entisiä ammattilautailijoita. Mika Martikainen on tekstiili- ja vaatetusinsinööri. Nettisivuillaan yrittäjät kertovat seisseensä sateessa sen verran, että ovat oppineet arvostamaan vaatteissa laatua ja käyttömukavuutta.

Makia aloitti vientitoiminnan 2009, ja tänä päivänä Makiaa myydään maailmanlaajuisesti 20 maassa ja noin 160 myymälässä. Keväällä 2011 yritys lanseeraa markkinoille ensimmäisen naisten vaatemallistonsa ja kasvattaa jälleenmyyntiverkostoaan.

MTV3/Helmi

Kuva: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.