Mainos

Vuoden psykologi Saxén: Perheväkivallasta ei saa vaieta

Psykologiliitto on valinnut vuoden psykologiksi Marita Saxénin. Hän korostaa, että perheväkivallasta ei saa vaieta.

Leppävaaran perheneuvolan johtavana psykologina toimiva Saxén on neljän vuoden aikana vetänyt Espoossa keskusteluryhmiä, jotka on tarkoitettu perheväkivaltaa kokeneille naisille.
-Naiset ovat olleet erittäin helpottuneita saadessaan viimein puhua väkivallasta samaa kokeneiden naisten kanssa. Samalla he ovat myös saaneet toisiltaan tukea ja ideoita, miten selvitä ahdistavasta tilanteesta, kertoo Saxén.

Saxén uskoo, että perheväkivallasta käyty julkinen keskustelu on vaikuttanut osaltaan siihen, että naiset uskaltavat yhä useammin ottaa yhteyttä perheneuvolaan perheväkivallan vuoksi. Vaikutusta on myös sillä, että perheväkivallasta on tehty lainsäädännössä yleisen syytteen alainen rikos.

Saxén on havainnut yllätyksekseen, miten vähän perheväkivallan keskellä elävä nainen pystyy ottamaan huomioon lastensa tarpeita ja hätää.
-Vasta toipumisen alettua naiset alkavat huomata lastensa kärsimyksen ja ovat huolissaan, miten väkivalta vaikuttaa lapsiin. Perheväkivalta on aina myös lapselle vakava, toistuva trauma, josta selviämiseksi lapsen olisi tärkeä saada ammattiapua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.