Mainos

Vuoden pakolaisnainen: En halua, että tragedia kohdistuu kosovolaisuuteen

Vuoden pakolaisnaiseksi valittu Fatbardhe Hetemaj toivoo, ettei Sellon ammuskelusta tehdä maahanmuuttajakysymystä.

Vuoden pakolaisnaiseksi valittu Kosovon albaani Fatbardhe Hetemaj kertoo olevansa syvästi järkyttynyt Ibrahim Shkupollin veriteoista Espoon Sellossa. Shkupolli oli niin ikään Kosovon albaani, joka oli asunut Suomessa useita vuosia.

- En haluaisi tehdä tästä mitään Kosovo-kysymystä. Kyseinen henkilö on asunut 18 vuotta Suomessa, olettaisin, että hän on sopeutunut hyvin, oppinut ilmeisesti kielen ja oli töissä. En tiedä hänestä kuitenkaan muuta kuin sen, mitä uutisissa on kerrottu. Tekijä on ollut sairaalloisen mustasukkainen ja henkisesti järkkynyt, mutta teko ei liity maahanmuuttoon, Hetemaj sanoo.

Hetemaj ei tunne Shkupollia tai tämän perhettä, mutta arvasi nimen kuultuaan, että mies olisi kosovolainen.

Hetemaj'n mukaan mustasukkaisuus on tyypillistä myös Kosovossa, mutta korostaa, että teon olisi voinut tehdä kuka tahansa henkisesti järkkynyt henkilö, kansallisuudesta riippumatta.

- Hänellä on ollut albanialainen perhehegemonia vaimonsa kanssa, mutta ilmeisesti hän on myös halunnut omistaa tämän entisen naisystävänsä. Teko on järkyttävä ja kuvottava.

- Olen keskustellut tänään muidenkin kosovolaisten kanssa ja olemme olleet yhtä järkyttyneitä kuin muutkin suomalaiset. Olen järjettömän pahoillani tapahtuneesta, mutta en halua, että vastuuta sysätään muille kosovolaisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.