Mainos

Vuoden pakolaisnainen arvostaa SDP:n raporttia

Vuoden pakolaisnaiseksi valittu Nasima Razmyar pitää SDP:n eilen julkistettua maahanmuuttoa koskevaa raporttia hyvänä.

- Minua ilahdutti erityisesti se, että työperäisen maahanmuuton lisäksi raportissa oli otettu esille myös turvapaikanhakijat ja pakolaisasiat. Raportti selkeytti SDP:n kantoja, Razmyar totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Razmyar sanoi olevansa yhtä mieltä siitä, että Suomessa olevat työttömät on työllistettävä ensin, mutta huolehti myös Suomen houkuttelevuudesta.

- Me tarvitsemme ulkomaalaista työvoimaa. Meidän pitäisi huolehtia siitä että Suomi on houkutteleva maa tulla töihin.

Vuoden pakolaisnainen Nasima Razmyar näkisi mielellään eri ministeriöiden yhdistävän vastuualueitaan maahanmuuttoa koskien.

- Hallinnollisesti nämä asiat jakautuvat eri ministeriöiden kesken. Toivoisin jatkossa että ulkomaalaisasiat, niiden rahoitus ja vastuu olisivat samassa paikassa, se helpottaisi niiden ihmisten eloa jotka tekevät työtä näiden asioiden parissa.

Razmyar toivoi myös esimerkiksi maahanmuuttoasioiden parissa olevien järjestöjen tukemista. Usein järjestöt pyörittävät toimintaansa projektipohjalta, ja projektin loppuessa työkin loppuu kuin seinään.

Feldt-Ranta: Perussuomalaisiin pesäero

Samassa Huomenta Suomen haastattelussa ollut SDP:n maahanmuuttotyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kielsi vielä kerran SDP:n maahanmuuttopolitiikan yhtymäkohdat perussuomalaisiin.

- En näe, että niillä olisi paljon yhteistä. Perussuomalaiset näkevät ehkä suomalaisen yhteiskunnan suljetumpana, jonne ei ulkomailta voisi helposti tulla.

Feldt-Rannan mielestä yhteiskunnan on panostettava rahallisesti maahanmuuttajien työllistämiseen ja kielikoulutukseen, vaikka toimenpiteillä onkin hintaa.

- Tulee paljon kalliimmaksi, jos meille syntyy yhteiskunnan ulkopuolisia kansanryhmiä. Sen ymmärtää jokainen vastuullinen poliitikko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.