Mainos

Vuoden nuori taiteilija: Ihminen on lähtökohta

Uhkaavat ja rankat työt veivät Samuli Heimosen oman tyylin äärelle

Vuoden nuori taiteilija Samuli Heimonen pyrkii kurinalaiseen työskentelyyn: ajoissa ylös, puoli seitsemältä työhuoneelle, yhteen mennessä kaikki oleellinen tehtynä. Iltaisin ja öisin voi jatkaa, mutta harvemmin. Tulee myös päiviä, jolloin työ ei ota käynnistyäkseen. Silloin on aika lakaista lattia ja järjestellä työkalut.

- Niillä päivillä on sellainen tarkoitus, että silloin katsotaan teoksia. Katsominen ja tekeminen ovat aika tasavahvassa roolissa, kertoo Heimonen.

Samuli Heimosen näyttely Tampereen taidemuseossa esittelee taiteilijan töitä vuodesta 2000 aina tähän päivään asti. Vuosi 2000 otettiin aikarajaksi, koska juuri silloin jokin loksahti kohdalleen, ja Heimonen alkoi maalata aivan uudella tyylillä.

- Kun tein ne työt, niin olin aika peloissani, koska ne eivät vastanneet mitään käsitystäni hyvästä työstä tai taiteesta. Minusta ne olivat aika uhkaavia ja rankkojakin, hän muistelee.

Monet taiteilijat eivät mielellään kirjoita tekemisistään, mutta Samuli Heimonen on valinnut toisen linjan. Hän kertoo nettisivuillaan lähtökohdistaan ja tiestään taiteilijaksi.

- Olen itse pitänyt siitä, että taiteilijoiden omia tekstejä on saatavilla. Ne ovat avanneet tekemistä tavalla, jota jonkun ulkopuolisen kirjoitus ei ole tehnyt.

Vuoden nuori taiteilija -näyttely Tampereen taidemuseossa

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.