Mainos

Vuoden nuoren taiteilijan töissä näkyvät Italia värit

Vuoden nuori taiteilija Nanna Susi esittäytyy Tampereen taidemuseossa lauantaista alkaen. Suurten ja värikkäiden öljymaalausten tekijä Nanna Susi valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi marraskuussa.

Nanna Susi


Näyttelyn työt ovat syntyneet pääosin tämän valinnan jälkeen, toisin sanoen Italiassa vietetyn talven aikana. Nanna Suden työt ovat suuria ja värikkäitä. Hän itse sanoo niitä olemisen kuviksi, matkakuviksi ja mielikuviksi - tämä Pieni puutarha on näkymä hänen Rooman kodistaan.

-Se oli ylhäällä pieni talo, kuin kyyhkystalo katolla ja sit siellä oli iso parveke ja tavallaan sieltä näkyi Roomaa niin pitkälle kuin vain silmä näkee. Olen karsinut pois tässä työssä kaikki sen kaupunkimaisuuden ja jättänyt vaan sen avaruudellisen tunnelman ja ottanut tietynlaisen korkeuden ja pyörteen sekä näitä tärkeitä puita, kertoo vuoden nuori taiteilija. Nanna Susi asui ja maalasi talven Italiassa apurahan turvin.

-Totta kai ympäristö vaikuttaa, mutta kyllähän se aina vähän viiveellä tulee, eihän ihminenkään muutu välttämättä niinkun näin naks. Kaikki kuitenkin tuo semmoset omat kerronnaisvaikutukset. Mutta mä en oo ihan varma siitä, että Italian valo tekis maalarista erilaisen, ennemminkin se on semmonen kokemusmaailma. minkä uskon muuttavan maalaustapaa ja töitä.

Nanna Suden näyttely avaa Tampereen taidemuseon remontin jälkeen. Näyttely on esillä kesäkuun alkupäiviin asti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.