Mainos

Vuoden nuorelta yrittäjältä raikas ehdotus: Näin valtio saisi PK-sektorin nousuun

Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Valtteri Lindholm ehdottaa epäsovinnaista ratkaisua pienten ja keskisuurten yritysten toiminnan tukemiseksi.

Verkkokauppa Varustelekan perustanut Lindholm ehdottaa, että valtion tarjoaisi yritysohjelmiston ilmaiseksi suomalaisille yrittäjille.

– Tehdään avoimen lähdekoodin pilvessä toimiva yritysohjelmistopaketti, joka on ilmainen kaikille suomalaisille yrityksille. Ohjelmiston saisi todennäköisesti valmiiksi noin vuodessa ja se tuskin maksaisi edes promillea valtion jakamista yritysavustuksista, Lindholm kirjoittaa.

Lindholmin mukaan yritysten yleinen ongelma on ohjelmistojen puute ja niiden käyttöönoton vaikeus. Firmaa joutuu pyörittämään usealla erillisellä ohjelmistolla, jotka eivät yleensä keskustele keskenään. Tällöin yritys ei pysy kartalla varastotilanteesta.

– Ohjelmisto olisi jaettu osiin, ja se sisältäisi kaiken, mitä firman pyörittämiseen tarvitaan - reskontra, laskutus, kassa, ajanvarausjärjestelmä, varastonhallintajärjestelmä, verkkokauppa, kattavat tilastotyökalut. Jokainen ohjelmiston osa juttelisi saumattomasti ja reaaliaikaisesti toiselle. Osia voisi ottaa lennosta käyttöön. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoon tulvisi jengin itse tekemiä pikkuplugineita ja paranteluja, ja näiden siisti käyttöönotto olisi otettu huomioon ohjelmiston rakenteessa, Lindholm visioi.

Lindholm uskoo, että hänen ideansa saisi PK-yritysten tehokkuuden nousuun, parantaisi työllistämismahdollisuuksia ja vähentäisi harmaata taloutta.

Lindholmin ehdotuksesta kirjoitti ensin Tietoviikko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.