Mainos

Vuoden Kokikiksi 2012 kruunattiin Eero Vottonen

Kokkien suomenmestaruustittelin taituroi itselleen Eero Vottonen, 28, G.W. Sundmans -ravintolasta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui ravintola G.W. Sundmansin Ismo Sipeläinen ja kolmanneksi Heikki Liekola ravintola Postresista. Vottonen nousi myös lehdistöraadin suosikiksi.

– Eilinen semifinaali oli kaikkien aikojen kovatasoisin ja treenaus näkyi suorituksissa. Tänään finaalissa yllätyksenä tulleet tehtävät ratkaisivat, kuten aiempinakin vuosina. Leipätehtävään satsattiin luovuutta, lihassa tuotiin esiin kaikki mitä osataan. Tiivistettynä voin todeta, että tänä vuonna mitattiin laaja-alaista osaamista, Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Hans Välimäki ravintola Chez Dominiquesta sanoo.

Tänä vuonna valmistautumisaikaa finaaliin oli vähän. Kilpailijat saivat tietää ensimmäisen kilpailutehtävän vasta keskiviikon semifinaalin jälkeen ja toisen kilpailupäivän aamuna.

– Antamalla niukasti suunnitteluaikaa pyritään saamaan kilpailijoiden kaikki osaaminen irti , kilpailun raaka-aineista vastaava Sasu Laukkonen Chef & Sommelier -ravintolasta perustelee.

Haastavat kilpailutehtävät

Finaalin ensimmäisenä tehtävänä oli valmistaa kolme erilaista kokousvoileipää 12 hengelle. Rakennustarpeiksi kilpailijat saivat kaksi leipätaikinaa ja ruispalat. Täytteissä pakollisia raaka-aineita olivat palvilammas ja punasipuli, kylmäsavustettu hauki ja kananmuna sekä silakka ja kurkku. Design-pääkaupunkivuoden hengessä tehtävässä painotettiin erityisen paljon muotoilua. Leivät aseteltiin suomalaisesta puusta käsityönä valmistetuille vadeille.

Toisena kilpailutehtävänä oli yllätyskori, jossa finalistien tuli valmistaa naudan entrecôte 12 viikkoa riiputetusta lihasta lisukkeineen.

Tuore Vuoden Kokki Eero Vottonen nousi myös arvovaltaisen, kymmenhenkisen lehdistöraadin suosikiksi. Kymmenestä lehdistöraadin edustajasta seitsemän nosti Vottosen finaalin parhaaksi.

Vuoden Kokki -finaali miteltiin torstaina 15.3. Gastro-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Voittaja kruunattiin ELO-säätiön ja Keittiömestarit ry:n järjestämässä Kokkigaalassa finaalipäivän iltana. Vuoden Kokki sai palkinnoksi 6000 euron, toiseksi tullut 3000 euron ja kolmas 1000 euron arvoiset stipendit. Palkinnot lahjoitti Suomen Messusäätiö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.