Mainos

Vuoden kaaso 2009: Osta kalenteri, älä panikoi!

Vuoden kaaso 2009, Vaula Hosio, neuvoo tulevia kaasoja ostamaan kalenterin ja harjoittamaan organisointitaitojaan.

Vuoden kaasoksi 2009 valittiin oululainen 25-vuotias Vaula Hosio. Hänet palkittiin tittelin lisäksi upealla matkalahjakortilla Häät&Rakkaus-tapahtuman Bridal Awards -gaalassa.

Kilpailun voitto tuntui Vaulasta hienolta, sillä hänellä on takanaan jo kaksi kaasopestiä – sekä kahdet onnistuneet häät. Ensimmäistä hääjuhlaa vietettiin tämän vuoden syyskuussa, toisia lokakuun puolessa välissä.

– Molemmat hääjuhlat järjestettiin Oulun lyseon lukion juhlasalissa. Koska morsiamilla on aika samankaltainen maku, hääjuhlissa oli paljon samaa. Reilun sadan ihmisen juhlissa tunnelma oli syksyisen romanttinen mutta rento, Vuoden kaaso kertoo.

Molemmat morsiamet Vaula tuntee opiskeluajoilta. Toiseen ystäväänsä hän tutustui vaihto-oppilasvuoden aikana Yhdysvalloissa.

– Kaasoksi pyydettäessä olin hieman hämmentynyt, mutta hämmennyksen laannuttua olin innoissani, sillä olihan tehtävä kunnia-asia!

Kaason tärkein tehtävä

Vaulan mukaan kaason täytyy kuunnella morsianta ja olla valmis auttaa häntä kaikessa mahdollisessa.

– Tärkein tehtävä on olla morsiamen tukena ja paikalla koko ajan. Jos vaikkapa koristeluiden tai kattauksien askartelu on asia, joka rauhoittaa morsianta, niitä pitää tehdä morsmaikun apuna, Vaula sanoo.

– Muita tehtäviä oli tietenkin polttareiden järjestely yhdessä toisten kaasojen kanssa, koristeluiden tekeminen ja hääohjelmaan osallistuminen.

Vaula sai tietää häistä noin puolitoista vuotta ennen juhlia, mutta häiden järjestely alkoi pikkuhiljaa. Suurempaa stressiä ei kuitenkaan syntynyt ja kokemus oli kaikin puolin mukava.

– Hyvinä puolina kaasona olemisessa on tietenkin kokemus itsessään, se että saa olla järjestelemässä parhaiden ystäviensä suurta päivää ja olla näkemässä se lähietäisyydeltä. Ystävät tuskin kovin usein menevät naimisiin, Vaula kertoo.

– Huonona puolena oli oman ajan puute. Varsinkin häiden lähestyessä, lähes kaikki vapaa-aika meni häiden järjestelyyn tavalla tai toisella.

Neuvoja tuleville kaasoille

Kaasopestinsä lopputulokseen tyytyväinen Vaula kertoo, että ryhtyisi tehtäviin kolmannenkin kerran, jos hyvä ystävä pyytäisi. Hänellä on myös konkreettisia neuvoja tuleville kaasoille.

– Osta kalenteri, mikäli sinulla ei sellaista vielä ole, Vaula vinkkaa.

– Organisointitaitojen harjoittaminen on tärkeää, ja kaason kannattaa pitää pää kylmänä. Morsmaikku varmasti hoitaa panikoimisen ja seinille hyppimisen kaikkien puolesta, joten vaikka itsekin tuntuisi valuvan jossain vaiheessa stressin takia pimeälle puolelle, sitä ei kannata morsiamelle näyttää!

(MTV3 Helmi)

Kuvat: Vaula Hosio, Shutterstock

Vuoden kaaso 2009 palkittiin Helin Matkat -matkatoimiston lahjakortilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.