Mainos

Vuoden johtolanka Marko Leinolle

Kirjailija ja käsikirjoittaja Marko Leino on saanut Vuoden johtolanka -palkinnon rikosromaanistaan Ansa. Tunnustuksen myöntää Suomen dekkariseura.

Raati toteaa perusteluissaan seuraavaa: Ansa on vasta toinen Marko Leinon rikosromaani. Kirjailijan kokemusta on kertynyt muistakin lajityypeistä ja parhaiten hänet tunnetaan monien nimekkäiden kotimaisten elokuvien käsikirjoittajana.

Niinpä teokselle ovat ominaisia filmikerronnan nopeat leikkaukset, tarinan näkökulmien kierrättäminen henkilöltä toiselle.

Juonen keskiöön nousee suurenevien lastien huumekauppa, eivätkä kaikki osalliset ole valmiita nousemaan isojen tekijöiden sarjaan. Myös poliisi juuttuu tieten tahtoen osaksi rikollista kuviota.

Lukijalle syntyy vaikutelma, että tässä ei voi käydä hyvin - Leino kuljettaa kertomustaan perinteisen tragedian tapaan. Hyvän ja pahan, oikean ja väärän valinnat punnitaan vasta moraalin harmaalla alueella.

Leinon kerronta perustuu vahvasti elävään ja sujuvaan dialogiin.

Uskottavat ja todentuntuiset henkilöt tempaavat mukaansa, ihmiskuvaa kirjailija syventää taitavalla ja iskevällä kielellä. Huolellisesti rakennettu juoni onnistuu yllättämään lukijan moneen kertaan.

Leino on myös elokuvakäsikirjoittaja. Hänen käsialaansa ovat muun muassa elokuvasovitukset Rööperi sekä Minä ja Morrison. Lisäksi hän on yksi valmisteilla olevan Mannerheim-elokuvan käsikirjoittajista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.